2012  | 
29.08.2012 / 

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), pentru perioada august - octombrie 2012, comparativ cu cele trei luni anterioare, managerii societatilor estimeazao crestere moderata in sectorul de comert si o relativa stabilitate in industria prelucratoare, constructii si servicii.
Concluziile au fost obtinute prin intermediul unor anchete de conjunctura, in urma estimarilor facute de manageri cu privire la tendintele activitatii economice.
Anchetele indica soldul conjunctural, obtinut ca diferenta intre procentajul managerilor care au ales varianta pozitiva a fenomenului si procentajul celor care au indicat varianta negativa.

Astfel, in industria prelucratoare este anticipata o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +2%). Pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere in ceea ce priveste estimarea productiei - prelucrarea lemnului si a produselor din lemn, cu exceptia mobilei (sold conjunctural +19%) si fabricarea hartiei si a produselor din hartie (sold conjunctural +18%).
Pentru preturile produselor industriale este prognozata o crestere moderata in urmatoarele trei luni. In ceea ce priveste numarul de salariati, managerii estimeaza relativa stabilitate, potrivit datelor INS.
Pentru volumul productiei din constructii soldul conjunctural a fost de +3%, iar pentru stocul de contracte si comenzi indicatorul s-a plasat la -1%. Managerii estimeaza o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -7%) si un avans usor al preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +13%).

INS,

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or