2012  | 
25.10.2012 / 

Noul Mercedes-Benz Actros a castigat doua premii prestigioase in design: “German Design Award 2013”, in categoria „Transport si spatiu public”, si „Focus in Gold 2012”, din partea Centrului de Design din Stuttgart. Cel mai important vehicul din seria de camioane Mercedes-Benz a impresionat juriul atat cu ergonomia si calitatea superioara a interiorului, cat si cu designul exterior al diferitelor variante. Dupa distinctia „red dot”, oferita de Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, noul Actros a primit acum inca doua premii importante pentru designul sau.

„Suntem foarte mandri de modul in care forma se imbina perfect cu functiile noului Actros. De aceea, suntem extrem de incantati de recunoasterea deosebita primita sub forma acestor apreciate premii internationale de design”, a declarat Kai Sieber, Design Director pentru vehiculele comerciale Mercedes-Benz.
Distinctia “German Design Award 2013” a fost conferita de un juriu format din 30 de membri ai Consiliului de Design. In acest an, juriul a evaluat 1.500 de inscrieri in zece categorii si a declarat noul Actros castigator al categoriei  „Transport si spatiu public”. Criteriile de evaluare au fost calitatea designului, nivelul de inovatie, valoarea brandului, functionalitatea, ergonomia si compatibilitatea cu mediul. Ceremonia oficiala de premiere a “German Design Award 2013” va avea loc in cadrul targului „Ambiente” din Frankfurt, in februarie 2013.
La sfarsitul saptamanii trecute, noul Actros a primit din partea Centrului de Design din Stuttgart premiul “Focus in Gold 2012”, in categoria „Vehicule”. O mare varietate de produse, in 17 categorii de concurs, au candidat pentru Premiul International de Design Baden-Württemberg. La ceremonia de premiere din Ludwigsburg, de pe 12 octombrie, premiul “Focus in Gold 2012” a fost oferit designerilor vehiculelor comerciale Mercedes-Benz, Kai Sieber si Janssen Bertrand. De asemenea, un model la scara de 1:4 al noului Mercedes-Benz Actros va fi expus in Ludwigsburg, timp de cateva saptamani.
Centrul de Design din Stuttgart organizeaza anual aceasta competitie de design, inca din 1962. Sponsorizata de landul Baden-Württemberg, institutia este cea mai veche de acest gen si singurul centru de design din Germania condus de un land.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or