2012  | 
22.11.2012 / 

Pe langa situatiile in care autorizatia CEMT poate fi considerata nevalabila, Comisia CEMT poate decide retragerea autorizatiilor CEMT atribuite operatorilor de transport romani in cazul utilizarii insuficiente a acestora. Conditia respectiva se considera indeplinita daca in urma evaluarii curselor raportate se constata ca nu s-au efectuat minimum doua curse sau 2.000 km cu incarcatura pe luna. In lipsa raportarii se considera ca operatorul nu a realizat aceasta conditie.

De asemenea, numarul curselor efectuate pe destinatiile restrictionate pentru carausii care au primit autorizatii CEMT nerestrictionate trebuie sa fie de minimum 20% din numarul total de curse raportate. Este vorba de cursele care au ca punct de incarcare/decarcare statul sau statele CEMT nerestrictionate pe autorizatia CEMT respectiva.
Autorizatia mai poate fi retrasa daca se constata efectuarea unui transport ciclic, daca a fost folosita pe destinatii pentru care transportul international de marfa este liberalizat sau daca operatorul de transport nu a utilizat-o si nu a predat-o Comisiei CEMT in termen de trei luni de la repartizare, in vederea redistribuirii catre alti solicitanti.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or