2013  | 
08.01.2013 / 
Trafic Media

Executivul a anuntat ca taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita de un timbru de mediu, iar proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult, si nu doar la prima inmatriculare, ci la fiecare inmatriculare, iar detinatorii de vehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride electrice. Plata pentru acest timbru de mediu va fi calculata in functie de emisia de noxe si capacitatea cilindrica a vehiculului. Taxa de prima vanzare auto, suspendata de fostul Guvern doar pana la inceputul acestui an, este din nou obligatorie incepand cu 1 ianuarie, Executivul urmand insa sa analizeze aceasta situatie.

Taxarea proprietarilor de vehicule vechi si poluante fusese anuntata de premierul Victor Ponta inca din octombrie 2012, prin inlocuirea taxei de prima inmatriculare cu o taxa de mediu, calculata in functie de nivelul de poluare, dar care sa nu fie mai mare decat pretul autovehiculului.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or