2013  | 
31.01.2013 / 
Trafic Media

Sindicalistii de la Dacia intentioneaza sa organizeze actiuni de protest fata de aplicarea noii variante a taxei auto, denumita “timbrul de mediu”, considerand ca va determina scaderea vanzarilor de autoturisme noi in 2013 si va avea consecinte negative asupra salariatilor din acest domeniu, informeaza Mediafax.

“Sindicatul Autoturisme Dacia considera ca aplicarea noii variante pentru taxa auto, care se va numi «timbrul de mediu», va conduce la continuarea scaderii vanzarilor cu autoturisme noi si in 2013 si va avea consecinte negative pentru productia de autoturisme noi din Romania, asupra numarului locurilor de munca si a salariatilor care isi desfasoara activitatea in acest domeniu”, a declarat presedintele Sindicatului Automobile Dacia, Nicolae Pavelescu.
Sindicalistii solicita Guvernului sa analizeze in mod corect implicatiile timbrului de mediu asupra industriei romanesti constructoare de autoturisme. Potrivit reprezentantilor Sindicatului Automobile Dacia, in perioada urmatoare vor fi organizate proteste la adresa Guvernului roman, care vor culmina cu un miting. Reprezentantii Blocului National Sindical, din care face parte Sindicatul Automobile Dacia, spun ca taxa auto, denumita “timbrul de mediu”, nu trebuie adoptata formula aflata inca in dezbatere publica deoarece nu incurajeaza productia de masini din Romania, ci importul de autoturisme uzate.
Salariatii Dacia se tem pentru locurile de munca, fiind convinsi ca “timbrul de mediu” va afecta productia de masini Dacia, iar in aceste conditii va aparea somajul in randurile angajatilor de la Dacia.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or