februarie

28.02.2013 / Trafic Media

Dupa indelungi dezbateri si negocieri, OG 27/2011 a fost modificata prin ordonanta de urgenta.Cel mai important, in articolul 2 al ordonantei de urgenta se precizeaza ca serviciile de transport public ce primesc obligatie de serviciu public, asa cum este definita aceasta in Regulamentul (CE) nr.1370/2007, se reglementeaza prin legi speciale. Iar in conformitate cu acesta atribuirea programului de transport judetean se poate face imediat dupa interjudetean, in aceleasi conditii, cu exceptarea criteriilor suspendate de instantele judecatoresti, sunt de parere reprezentantii asociatiilor patronale.

26.02.2013 / Trafic Media

Dupa interjudetean s-ar putea debloca si judeteanul. Astfel, la sfarsitul lui februarie-inceputul lui martie se astepta adoptarea unei ordonante de urgenta la MDRAP, prin care sa se stabileasca oficial prelungirea perioadei de valabilitate a licentelor de trasee judetene pana la sfarsitul lui decembrie 2013. Iar intre timp se asteapta deciziile finale ale instantelor de judecata.

26.02.2013 / Trafic Media

Proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost postat, vineri, 22 februarie, spre consultare, pe site-ul MAI, cei interesati putand sa-si exprime punctul de vedere sau sa faca sugestii vizavi de modificarile propuse, in termen de zece zile.

26.02.2013 / Trafic Media

Potrivit unui interviu publicat de agentia Focus si preluat de Agerpres, ministrul bulgar al transporturilor, Ivailo Moskovski, considera normal ca veniturile din taxe colectate pentru traversarea podului Calafat-Vidin sa fie impartite intre Bulgaria si Romania proportional cu investitiile facute de cele doua tari. Moskovski afirma ca exista o intelegere intre partile romana si bulgara sa nu fie percepute taxe pentru traficul feroviar, in timp ce in cazul celui rutier taxele sa fie colectate pe teritoriul Romaniei, ceea ce nu inseamna insa ca toate veniturile vor fi incasate de aceasta tara.

26.02.2013 / Trafic Media

Incepand cu 1 mai, dupa ce primarii se vor pune de acord in privinta noilor reglementari din statutul Asociatiei Metropolitane, regia va incepe sa opereze si in localitatile vecine.
Potrivit cotidianului Ziua de Cluj, directorul Liviu Neag considera ca beneficiile pe care RATUC le poate oferi localitatilor din vecinatatea municipiului n-ar putea fi asigurate de niciun alt operator privat.

26.02.2013 / Trafic Media

Potrivit Biroului National de Statistica al Republicii Moldova, volumul lucrarilor de constructii executate anul trecut in tara vecina s-a redus cu 4% fata de 2011, ajungand la o valoare de circa 340 milioane euro.
Pe elemente de structura, predomina lucrarile de constructii noi, cu o valoare de aproape 200 milioane de euro, in timp ce lucrarile de reparatii capitale si curente au totalizat aproximativ 130 milioane euro.

26.02.2013 / Trafic Media

Cititorii care au participat la votul organizat de revista de profil „auto motor und sport” au de ani de zile un favorit evident la categoria „Van-uri”, si anume: modelul Multivan de la Volkswagen Autovehicule Comerciale.
In cadrul evenimentului organizat la Stuttgart, premiul a fost inmanat lui Eckard Scholz, purtatorul de cuvant al Consiliului de Administratie al marcii Volkswagen Autovehicule Comerciale, care a aratat ca „Multivan reprezinta in mod evident, pentru multi dintre clientii nostri, combinatia optima intre confort si utilitate, spatiu si variabilitate, eficienta si placerea condusului.

26.02.2013 / Trafic Media

Michelin aduce siguranta rutiera in atentie pe Facebook, prin campania “Siguranta face noua lege a strazii” ce-si propune sa-i convinga pe soferi si pe pietoni sa-si schimbe comportamentul in trafic si sa respecte regulile de siguranta rutiera, renuntand la “legile strazii”.
Prin campania “Siguranta face noua lege a strazii”, Michelin isi doreste sa contribuie la cresterea sigurantei rutiere in Romania folosind avantajele de comunicare oferite de Facebook.

26.02.2013 / Trafic Media

Pe 22 februarie, la München, aplicatia MAN TeleMatics pentru Smartphone a fost distinsa cu premiul iF Communication Award Design 2013, din categoria „Mobile Application“. Juriul acorda acest premiu produselor cu cel mai bun design informatic.
Aplicatia pentru iPhone si iPad furnizeaza companiilor de transport toate informatiile relevante pentru a putea coordona eficient parcurile de camioane.Page 1 of 11