2013  | 
14.02.2013 / 
Trafic Media

In sedinta de ieri, Guvernul a amanat din nou o decizie cu privire la intrarea in vigoarea a timbrului de mediu. Desi ar fi trebuit sa se decida ieri, membrii Cabinetului condus de Victor Ponta au spus ca vor lua martea viitoare o hotarare cu privire la timbrul de mediu 2013.

Noua taxa de prima inmatriculare se va chema „Timbrul de mediu”, iar in calcul ei se va tine cont de nivelul emisiilor de CO2, inmultit cu valoarea in euro a fiecarui gram si cu o cota de reducerea in functie de vechimea masinii. Formula de calcul pentru taxa auto 2013, timbrul de mediu, se aplica masinilor cu cel mult noua locuri, inclusiv locul soferului, carora le corespund normele de poluare EURO 3, EURO 4 si EURO 5.
Conform propunerii guvernului, timbrul de mediu scade cu 60% pentru masinile cu motor Euro 2, cu 80% pentru cele cu motor EURO 1 si cu 90% pentru non-euro. Noua taxa se va plati o singura data, indiferent daca masina va fi revanduta.
Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat ca persoanele care au achitat deja o taxa auto nu vor mai plati si timbrul de mediu 2013. De asemenea, a mai adaugat ca in momentul in care se va adopta ordonanta, pe site-ul ministerului va aparea un calculator al acestei taxe. Ministrul Rovana Plumb spune ca timbrul de mediu va intra in vigoare din luna martie.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or