Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Eficienta consumului si a kilometrajului, criterii de top pentru detinatorii de flote

Un studiu recent comandat de Goodyear in cateva tari europene a aratat ca, in prezent, flotele prefera sa isi aleaga anvelopele in functie de performanta lor mai curand decat in functie de aplicatiile pentru care sunt destinate. Cel mai important criteriu pentru operatori din punct de vedere al alegerii anvelopelor este rezistenta la rulare, criteriu ce influenteaza direct eficienta consumului de carburant.
 

Din totalul detinatorilor de flote intervievati, 77% au apreciat acest criteriu ca fiind “foarte important” sau “extrem de important”. Kilometrajul (76%) si aderenta pe carosabil umed (75%) au fost apreciate ca fiind pe locurile doi si trei ca importanta in alegerea lor.
Transportul a evoluat mult in ultimii ani si este in prezent un mix complex de tipuri de transport rutier pe distante medii si lungi pe care companiile de transport le deruleaza. In plus fata de aceasta, costurile operationale sunt in crestere. Studiul a aratat de asemenea ca 91% dintre operatorii intervievati au estimat o crestere in continuare a preturilor la carburant si ca 84% dintre acestia se asteapta de asemenea la o crestere si a altor costuri. De aceea, acestia par sa fie mai interesati acum mai mult ca oricand de reducerea costurilor lor operationale, incluzand aici concentrarea pe alegerea celor mai bune anvelope pentru modelul lor de business. Nu este o coincidenta, luand in calcul toate acestea, ca 70% din detinatorii de flote intervievati au afirmat ca au achizitionat deja anvelope eficiente din punct de vedere al consumului de carburant sau ca vor face o astfel de alegere in viitorul apropiat (21%).
Acesta este si motivul pentru care Goodyear a dezvoltat noile linii de anvelope pentru camion cu o eficienta sporita din punct de vedere al kilometrajului si consumului de carburant, numite, KMAX si respectiv FUELMAX, linii ce vor fi lansate in septembrie a.c.. Acestea, asa cum arata si numele lor, pun un accent deosebit pe principalele doua prioritati ale consumatorilor fara a face compromisuri in alte arii de performanta specifice anvelopelor. Nivelurile inalte de performanta din punct de vedere al durabilitatii, aderentei pe carosabil umed si tractiunii sunt unele din beneficiile suplimentare pe care noile anvelope le ofera.
Cele doua noi linii de produse sunt rezultalul unei intense cooperari dintre inginerii Goodyear si operatorii de flote europeni. Satisfacerea nevoilor curente si viitoare ale consumatorilor este o prioritate de top a companiei.
Alte informatii de interes rezultate din acest studiu vor fi publicate in preajma lansarii noilor anvelope, in septembrie a.c.

Articole similare

Ad