Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bujia incandescenta cu senzor de presiune, pornire la rece a motoarelor diesel

Federal-Mogul Corporation, furnizor de top la nivel global pe piata de tehnologii pentru grupurile motopropulsoare, lanseaza o noua tehnologie inovatoare de pornire la rece a motoarelor diesel – bujiile incandescente cu senzor de presiune.
Bujiile incandescente cu senzor de presiune (PSG) au fost create de Beru Systems, primul si singurul fabricant de astfel de produse de serie. In bujie este incorporat un senzor care monitorizeaza in permanenta presiunea din camera de combustie.
 

Bujiile PSG nu sunt doar niste bujii incandescente ultra-eficiente, ci si niste instrumente de masura precise care, datorita reglajului permanent al injectiei, fac posibila obtinerea de varfuri de presiune mai ridicate si a unor emisii mai scazute. In acest fel, bujiile PSG asigura conditiile de baza de indeplinire a cerintelor impuse de noile legi privind emisiile din Europa, SUA si Asia, legi care devin tot mai stricte. Acest lucru este obtinut prin optimizarea suplimentara a procesului de combustie.
„Prin amplasarea lor in camera de combustie, bujiile PSG sunt ideale pentru masurarea parametrilor cheie, cum ar fi presiunea din camera de combustie. Bujiile mai sunt echipate cu o tija incandescenta in care se incorporeaza senzorul de presiune cu piezo-rezistenta. Presiunea este transmisa spre o diafragma prin zona posterioara a bujiei incandescente, mai protejata din punct de vedere termic. In acest fel este posibil controlul aprinderii la fiecare cilindru, ceea ce inseamna ca motorul poate functiona permanent in intervalul optim dintre o performanta maxima si un nivel minim al emisiilor”, a explicat Corneliu Preda, Country Manager la Federal-Mogul pentru Romania si Moldova.

Articole similare

Ad