Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IB Cargo a inregistrat o crestere de 31% in 2015

Exporturile si pietele de automotive, agricultura sau fashion au facut in 2015 pasi importanti in procesul de maturizare, iar efectele au fost resimtite si in industria de freight forwarding. IB Cargo, casa de expeditii independenta ce opereaza la nivel mondial din 2008, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 31% in comparatie cu 2014, raportand pentru anul trecut venituri de 19,02 milioane de euro.
Principalele surse ale evolutiei pozitive au fost cresterea exporturilor, performantele sectoarelor de automotive, agricultura sau fashion, dar si lansarea deservicii noi de transport premium, precum On Board Couriersau Full Charter.
 

“2015 a fost un an important in maturizarea economiei locale, cu efecte vizibile in ceea ce priveste dinamica importurilor si mai ales a exporturilor. Piata cere tot mai multa flexibilitate, precum servicii de tip grupaj maritim, unde avem cea mai buna expertiza, dar si servicii premium precum On Board Courier, care presupune un timp de tranzit de maxim 24 de ore de oriunde din lume.”, a declarat Catalin Putineanu, Managing Partner IB Cargo.
Cu un portofoliu de peste 2.000 de clienti, IB Cargo a asigurat in 2015 importul a aproape 46.000 de tone de marfuri si exportul a peste 17.000 de tone. La nivel national, aproape 500.000 de tone de marfuri au fost transportate in 2015 prin solutiile IB Cargo.
Catalin Putineanu, Managing Partner IB Cargo, sustine ca procesul continuu de maturizare a retail-ului din Romania va reprezenta in 2016 o importanta sursa de crestere pentru transportatori. “Piata de retail, in special cea de retail online, va influenta dinamica importurilor prin doua fenomene majore. Retailerii locali tind sa mizeze pe stocuri mai mici si importuri mai dese pentru a reduce costurile de depozitare, dar si pentru a avea flexibilitate in ceea ce priveste oferta comerciala. De asemenea, cresterea inregistrata de retailerii din zonele de fashion si home&deco va duce la un rulaj de volume mari, care permite importul direct de la producatori din Asia. Pana in 2015, multi au apelat la importuri de la reselleri din Uniunea Europeana.”
Casa de expeditii IB Cargo are sedii in Bucuresti si Constanta si ofera servicii de transport pe orice ruta comerciala din lume prin orice mijloc de transport: aerian, maritim sau rutier.

Articole similare

Ad