Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Enel, acord de cooperare cu producatorul de vehicule electrice BYD

Enel a semnat un acord global de cooperare cu corporatia chineza BYD, producator de vehicule electrice si baterii cu litiu, pentru dezvoltarea la nivel mondial de proiecte comune in domeniul mobilitatii electrice si depozitarii energiei.
Acordul, semnat in orasul chinez Shenzhen de catre directorul Enel pentru Inovare si Dezvoltare Durabila, Ernesto Ciorra, si Wang Chuanfu, fondator si presedinte al BYD, va deschide calea pentru posibile proiecte de cooperare care vizeaza autobuze electrice si alte servicii de transport, precum si aplicatii rezidentiale, comerciale si industriale, bazate pe baterii cu litiu marca BYD.
 

"Suntem incantati sa anuntam aceasta noua colaborare cu BYD, avand in vedere amploarea si pozitia de top dovedite in afacerile cu baterii si vehicule electrice", a declarat Ernesto Ciorra, directorul Enel pentru Inovare si Dezvoltare Durabila. "Enel si BYD isi vor folosi abilitatile si prezenta geografica, cu scopul de a sprijini eforturile lor extinse in promovarea electrificarii transportului public, precum si noi servicii pentru clienti, pe baza tehnologiilor stationare de depozitare a energiei. Grupul Enel este mandru sa isi ofere experienta ampla in infrastructura de incarcare, precum si baza extinsa de clienti si amprenta geografica diversificata. Parteneriatele cu companii tehnologice importante precum BYD sunt esentiale pentru strategia de inovare a Enel, care are la baza dezvoltarea de solutii energetice durabile si inovatoare, in beneficiul clientilor nostri si a societatii in ansamblu."
In ceea ce priveste mobilitatea electrica, Enel si BYD au convenit sa se bazeze pe solutiile tehnologice dezvoltate de ambele companii pentru incarcarea automobilelor si mobilitatea electrica, precum si explorarea solutiilor integrate si sinergiilor pentru o posibila oferta comuna adresata oricaror municipalitati interesate din zonele in care Enel sau BYD sunt prezente. Mai mult decat atat, Enel si BYD vor cerceta impreuna oportunitati de finantare, in scopul de a vinde solutii la cheie ce cuprind autobuze electrice BYD si statii de incarcare si alimentare cu energie electrica, din partea Enel.

Articole similare

Ad