Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Locomotiva „Pasarea Maiastra“ duce turistii catre litoral

In cadrul programului estival „Trenurile Soarelui“, CFR Calatori introduce o noua locomotiva, denumita „Pasarea Maiastra“, dupa ce a fost pictata dupa o idee apartinand lui Adrian Felix Darabaneanu, absolvent al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti.
In calatoria inaugurala, locomotiva „Pasarea Maiastra“ a pornit spre mare, marti, 28 iunie, din Gara de Nord Bucuresti, la ora 14,00, cu trenul IR 1585, cu sosire la Constanta la ora 16,28. Locomotiva va pune zilnic in miscare patru trenuri din cadrul programului estival “Trenurile Soarelui”, unul dintre acestea fiind „Trenul Tineretului”.
 

„Cu aceasta lansare vrem sa transmitem mesajul ca suntem in plina schimbare cu si pentru oameni. CFR Calatori are nevoie de culoare, iar cum fiecare calatorie e unica, si <<Pasarea Maiastra>> e unica. Locomotiva va strabate tara si va duce cu ea mesajul tineretii” a declarat Iosif Szentes, director general CFR Calatori. „Pasarea Maiastra“ a fost decorata de doi artisti, Cristian Scutaru si Razvan Scutaru, si este rezultatul colaborarii dintre CFR Calatori si Policolor, producator roman de lacuri si vopsele in cadrul proiectului Moving Art, parte a campaniei „Culorile Romaniei“. Anul trecut, printr-un parteneriat cu Policolor, tot in cadrul proiectului ”Culorile Romaniei” a fost lansata ”Hora”, prima locomotiva transformata in arta urbana neconventionala care promoveaza traditiile romanesti. In prezent, ”Hora” circula de la Bucuresti spre Constanta, Craiova, Brasov, Bacau, Tecuci, Buzau, Drobeta Turnu Severin si Cluj Napoca.
„Culorile Romaniei este un proiect in continua crestere, care atinge din ce in ce mai multi oameni si sustine misiunea Policolor de a transmite culoarea in viata romanilor. Impreuna cu CFR Calatori am continuat parteneriatul demarat in 2015 si speram ca locomotiva ” Pasarea Maiastra” sa fie primita de catre calatori la fel de bine ca si locomotiva Hora, si sa le faca drumurile mai placute”, sustine Ion Florescu, presedintele Consiliului de Administratie al Policolor SA. Pentru a executa pictura inedita au fost necesare 276 de ore de lucru si peste 300 de litri de vopsea, lac si diluanti.

Articole similare

Ad