Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solaris Urbino 12 electric este Bus of the Year 2017

Solaris Urbino 12 electric a fost votat Autobuzul Anului 2017 de catre membrii juriului de presa International Bus of the Year. Vehiculul s-a impus in fata unor adversari redutabili, toti cu sisteme alternative de propulsie.
Modelul Urbino a suferit de-a lungul timpul imbunatatiri la capitolul design, iar in varianta electrica este foarte silentios si, desigur, prietenos cu mediul. Autobuzul este echipat cu axa ZF AV 130, cu doua motoare electrice a cate 125 kW pe fiecare roata. Pentru alimentare, de regula se opteaza pentru combinatia pantograf (pe timp de zi, timp de alimentare 4-6 minute) plus plug-in (pe timp de noapte).
 

La o viteza medie de 15 km/ora, in exploatarea zilnica, consumul de energie este intre 0,98-1,1 kW/km.
Salonul pasagerilor dispune de cele mai multe inovatii: barele de sustinere sunt un concept nou, din cupru, special concepute anti-bacterial, la fel ca si materialele de pe scaune, la fel, cu insertii de cupru. Sistemul de iluminare interior-exterior este cu lumini LED, iar la inchiderea usilor se aprind lumini rosii de avertizare (sistem inspirat de la tramvaiele Tramino).
Trofeul Bus of the Year va fi inmanat oficial castigatorului in septembrie, la IAA Hanovra.

Articole similare

Ad