Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Doosan/Bobcat, un tandem castigator

Grupul de firme DOOSAN a fost fondat in 1896 si prezinta una din cele mai accentuate   rate de crestere pentru grupuri industriale. Astfel, in ultimii ani a inregistrat o crestere medie anuala de 23 %, ajungand la o cifra de afaceri de peste 23 miliarde de dolari.
Companiile din cadrul grupului constituie nume importante in domeniile respective – de la Doosan Engine (peste 75.000 motoare anual) sau Doosan Heavy Industries & Construction (numarul 3 mondial in producerea de arbori cotiti) pama la Doosan Infracore, una dintre companiile de referinta ale grupului (numarul 1 mondial atat in productia de incarcatoare compacte, precum si in cea de compresoare portabile).

Doosan Infracore a cunoscut, incepand cu anii ’90, o continua dezvoltare, ajungand in 2007 sa in- glo- beze companii importante, fiecare lideri in domeniile lor – Bobcat, Ingersoll Rand, Portable Power, Montabert si Geith, iar in 2008 a achizi- tionat producatorul norvegian Moxy. In 2010 a luat nastere Doosan Infracore Construction Equipment (DI CE).
Astfel, grupul Doosan ofera sub diferite marci o gama completa de utilaje si echipamente.
Gama excavatoarelor pe senile  Doosan pentru Europa este formata din 16 modele cu greutati intre 14 si 71,5 t. Acestora li se adauga sase versiuni de excavatoare pe roti, ale caror greutati de operare variaza pe o plaja de la 5,5 la 21 t. Gama incarcatoarelor frontale numara nu mai putin de 14 modele, de la 10 la 32 t, cu cupe avand volumul util intre 2-5,5 m3. Pentru aplicatii speciale, Doosan ofera de la manipulatoare cu brat articulat pana la excavatoare adaptate pentru demolari (greutate de la 18 la 26 t) ori cu brat super-lung (13-18 m), precum si pentru aplicatii feroviare.
Gama de produse Doosan este completata de doua modele de basculante articulate de 28 si 40 t, precum si de patru manipulatoare cu brat telescopic de mare capacitate, care pot ridica intre 7 si 21 t, la inaltimi de pana la 10 m.

Articole similare