Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MOL anunta crestere a rezultatelor operationale pe toate segmentele in T1

La nivelul primului trimestru din 2017, toate segmentele de business – Upstream, Downstream, Servicii pentru Clienti, Gas Midstream (transport de gaze naturale) – au reusit sa isi majoreze contributia comparativ cu perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al grupului MOL.
Rezultatul EBITDA pe segmentul Upstream a crescut cu 50% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, la 219 milioane USD, beneficiind de preturile mai mari ale titeiului, precum si de baza de active foarte competitiva. Productia s-a mentinut stabila, la 111.500 de bep/zi.
 

Segmentul Downstream a inregistrat un rezultat operational CCS EBITDA record pe primul trimestru, de 324 milioane USD, cu 15% mai mult comparativ cu perioada similara a anului trecut. Cresterea a fost generata de o disponibilitate mai buna a activelor (care au generat volume si randamente puternice), fiind sustinuta de marje destul de bune in rafinare si petrochimie, mai spune sursa citata.
Segmentul Serviciilor pentru Clienti a raportat de asemenea un rezultat record pentru primul trimestru, cu o crestere a rezultatului EBITDA cu 17% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Rezultatul de 55 milioane USD a fost generat de volumele mai mari de carburanti si de contributia crescuta a segmentului non-fuel. Consumul de carburanti a crescut cu 5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in regiunea Europei Centrale si de Est, asigurand un mediu favorabil.
In Romania, vanzarile retail in volume de benzina au fost stabile in primul trimestru, in timp ce volumele de motorina au crescut cu 13,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale), un contributor stabil la rezultatele de ansamblu ale Grupului MOL, a inregistrat un rezultat EBITDA de 70 milioane USD in primul trimenstru, in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, mai arata compania.

Articole similare

Ad