Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nokian Tyres investeste intr-o fabrica in SUA

Nokian Tyres investeste in cea de-a treia fabrica de anvelope, noua unitate urmand a fi construita in Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Capacitatea de productie a fabricii va fi de 4 milioane de anvelope anual cu potential viitor de extindere. Locatia va gazdui, de asemenea, o unitate de distributie cu o capacitate de depozitare de 600.000 de anvelope. Valoarea totala a investitiei in aceasta faza se ridica la aproximativ 360 milioane de dolari.
Lucrarile de constructie sunt programate sa debuteze la inceputul anului 2018, urmand ca in 2020 sa fie produse aici primele anvelope.
 

„In urmatorii ani se estimeaza o crestere a valorii totale a vanzarilor de anvelope, iar prin aceasta investitie vom dobandi capacitatea de productie necesara pentru a ne dezvolta. In mod evident, fabrica din Dayton ne va permite sa deservim mai bine si mai eficient clientii nord-americani, insa va imbunatati de asemenea si capacitatea de productie si serviciul pentru clienti in cadrul tuturor operatiunilor noastre globale,” declara Petteri Walldén, presedinte al consiliului de administratie Nokian Tyres. Noua unitate de productie din Dayton va oferi locuri de munca pentru 400 de angajati si se va concentra pe productia de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri si autovehicule comerciale usoare destinate exclusiv sau in special pietei nord-americane. Prin amplasarea noii unitati de productie in America de Nord, Nokian Tyres scurteaza timpul in care produsele devin disponibile pe piata, reduce cheltuielile cu taxele vamale si costurile logistice.
Fabrica din Dayton va determina un efect pozitiv asupra productiei celorlalte doua fabrici din Nokia si Vsevolozhsk.
In urmatorii ani se estimeaza o crestere a valorii totale a vanzarilor de anvelope si va fi nevoie de o capacitate de productie suplimentara. Toate cele trei fabrici au un rol important in planificarea cresterii companiei, deservind piete diferite. Producerea anvelopelor destinate pietei din America de Nord in fabrica din Dayton va determina un efect pozitiv reprezentat de imbunatatirea eficientei si productivitatii in celelelalte doua fabrici. Aceasta va duce la cresterea capacitatii de productie si la o mai buna deservire a clientilor Nokian Tyres dintarile europene,tarile nordice si Rusia. Divizia de vanzari si unitatea de productie din America de Nord vor fi doua entitati diferite, la acest moment unificarea acestora nefiind in planurile companiei.

Articole similare

Ad