Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Manevrare mai usoara si mai rapida si performante mai bune datorita solutiei de reparatie SmartSET de la FAG

Schaeffler a lansat acum un an FAG SmartSET, o solutie de reparatie interschimbabila cu rulmentii cu role conice, dar cu performante mai bune, care este pre-asamblata, pre-lubrifiata pe viata si pre-pozitionata, se produce la fabrica din Berndorf (Austria) si poate fi folosita pentru cele mai comune tipuri de axe de camioane, autobuze si semiremorci. Iar acum intentioneaza sa o promoveze cat mai mult la nivel global.
 

Datorita designului produsului, erorile clasice la montare care apar in cazul rulmentilor cu role conice – intrarea prafului si a altor particule in rulment sau lubrifierea insuficienta sau incorecta a rulmentului – sunt eliminate. Pre-pozitionarea este asigurata de un inel de sprijin care elimina si rotirile suplimentare ale rotii cand se monteaza rulmentul, iar datorita designului pre-asamblat al rulmentului rotii el ramane in butucul rotii cand e nevoie de demontarea acestuia pentru reparatii la frane.
Astfel ca, spre deosebire de rulmentii cu role conice, pentru a caror montare e nevoie de 25 de pasi si de doi mecanici, iar manevrarea este complicata si dureaza opt ore inclusiv service-ul franei, la SmartSET e nevoie de 11 pasi si un mecanic, iar manevrarea este usoara si dureaza mai putin de doua ore pe axa, cu tot cu service-ul franei.

Mai multe detalii despre avantajele oferite de aceasta solutie de reparatie puteti citi in numarul din iunie al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad