Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Fundatia FAN Courier si Free Miorita aduc lumina in Ursita, satul din mijlocul padurii Mironeasa

Cinci familii nevoiase, inclusiv 16 copii din Ursita, satul din padurea Mironeasa, judetul Iasi, se bucura incepand de vineri de beneficiile electricitatii adusa in casele lor cu ajutorul Fundatiei FAN Courier si a asociatiei Free Miorita. Acesta este primul proiect social major de interes comunitar in care se implica activ FAN Courier, liderul industriei locale de curierat de peste 10 ani.
 

Principalele directii de interes si actiune ale fundatiei urmaresc imbanatatirea nivelului de trai al romanilor, cresterea gradului de acces la educatie al copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si a nivelului de sanatate a romanilor, cu ajutorul sportului. „De acum, aici la Ursita, 16 copii vor pasi in secolul XXI, nu-si vor mai face temele la lumina lumanarii. Ursita face parte dintr-un program care va aduce lumina in casele a peste 160 de persoane dintre care 100 sunt copii. Impreuna cu Free Miorita, vom monta panouri fotovoltaice in 25 de locuinte din localitati defavorizate situate in judetele Botosani, Teleorman, Iasi, Hunedoara, Vaslui, Brasov, Bistrita-Nasaud, Salaj”, a declarat Magda Cristescu, director executiv al Fundatiei FAN Courier.
„Este un pas firesc in viata organizatiei pe care am construit-o, a familiei FAN care numara acum peste 5.500 de membri. De peste 20 de ani strabatem Romania in lung si in lat, interactionam cu sute de mii de oameni anual, observam nevoile lor, vedem o societate scindata in primul rand din cauza diferentelor de nivel de trai, de acces la utilitati publice. In plina revolutie digitala, in Romania sunt inca zeci de mii de gospodarii care nu au electricitate, ceea ce reprezinta un handicap major in evolutia lor social-economica. Acestor oameni li se refuza un drept si sansa la o viata mai buna, ceea ce constituie o inechitate sociala. De doi ani cochetam cu ideea de a duce la un alt nivel contributia noastra, ca si contributori la bugetul de stat si consideram ca aceasta este calea prin care putem face mai mult pentru societate. Este un pas mic, dar este doar primul”, a punctat Adrian Mihai, actionar FAN Courier.
„Scoala FAN Courier” este alaturi de „Lumina pentru Romania” un alt program important prin care organizatia sustine educatia si integrarea in societate a tinerilor proveniti din medii defavorizate si institutionalizati dar si reducerea deficitului pe piata fortei de munca din industria de curierat. Fundatia va finanta activitatea de formare a viitorilor curieri pentru companiile din industria de curierat. Sustinerea performantei este un alt program ce va fi adresat cadrelor didactice din scolile romanesti. Fundatia FAN Courier intentioneaza sa se autofinanteze prin atragerea de fonduri din surse externe, nu va fi o extensie a companiei FAN Courier. „Suntem in discutii cu mai multe companii, potentiali sustinatori ai proiectelor. Ca si alte organizatii neguvernamentale, vom invita contributorii la bugetul de stat, persoane fizice sau juridice, sa directioneze din impozitul pe venit catre proiectele noastre, daca vor considera ca acestea ajuta la consolidarea sociala a Romaniei”, a adaugat Magda Cristescu, directorul executiv al Fundatiei.

Articole similare

Ad