Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi concepte pentru mobilitate la IAA 2017

Bosch are deja solutii si servicii pentru a face fata provocarilor actuale si viitoare a traficului rutier, cum ar fi blocaje de trafic, accidente, poluarea aerului, sau schimbarile climatice. In 2017, vanzarile sectorului de afaceri Mobility Solutions sunt asteptate sa creasca cu 7% la aproximativ 47 de miliarde de euro, in timp ce productia globala de vehicule va creste cu doar 2,8%. Cresterea pietei aici este de 25%, iar la Bosch va avea vanzari de 2 miliarde de euro prin sisteme de asistenta a soferului, chiar si pana in 2019. Pana la sfarsitul anului, numarul de asociati R&D in sectorul de Mobility Solutions va creste aproape cu 10%, la 48.000 de oameni. Studii estimeaza ca aceasta piata va creste cu 28% anual in intreaga lume (Sursa: McKinsey).
 

Pentru a imbunatati calitatea aerului in orase, Bosch vrea sa ajute, atat prin imbunatatirea motorului cu combustie, cat si prin intensificarea eforturilor in domeniul electro-mobilitatii. Cand vine vorba de emisiile si imisiile de la motoare cu combustie, se pot realiza progrese semnificative cu combustibili sintetici, produsi cu ajutorul energiei regenerabile, ce neutralizeaza emisiile de carbon. In plus, combustibilii sintetici pot fi conceputi pentru a arde practic fara funingine. Astfel se poate reduce costul adus de gazele de evacuare. Iar noile osii Bosch fac cuplul electric mai eficient si mai profitabil pentru producatori.
Potrivit unui sondaj la nivel mondial, jumatate din toti soferii ar primi bine o masina cu auto-conducere. Impreuna cu Daimler, se vor lansa flote de vehicule foarte automatizate pe strazile urbane la inceputul deceniului urmator. Bosch a facut deja primii pasi spre conducere autonoma: de la inceputul lui 2018, masinile din garajele de parcare in Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart vor cauta un spatiu de parcare si se vor parca singure. Asta utilizeaza mai eficient spatiul de parcare – acelasi spatiu poate gazdui pana la 20% mai multe vehicule. Acest sistem de parcare este posibil prin infrastructura garajului inteligent Bosch.
In urmatorii cinci ani, piata de mobilitate conectata va creste cu aproape 25% anual, ceea ce inseamna ca vanzarile globale vor creste de la 47 la 140 de miliarde de euro (Sursa: PwC). Deja 1,5 milioane de vehicule sunt conectate utilizand soft-ul Bosch IoT. Noul serviciu Bosch, „software prin aer“, va permite soferilor sa isi reconfigureze masinile ca pe un smartphone, descarcand functii suplimentare, cum ar fi un motor de cautare pentru spatii de parcare sau programare automata la service.

Articole similare

Ad