Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTP investeste peste 150 milioane de euro in CTPark Bucharest West

CTP continua sa isi consolideze statutul pe piata autohtona, printr-o serie de investitii importante in dezvoltarea CTPark Bucharest West, care este proiectat sa devina cel mai mare parc logistic din Europa de Est si cu cel mai accelerat ritm de crestere din Romania. Investitia totala in parcul logistic CTPark Bucharest West va depasi suma de 150 milioane de euro, pana in primul trimestru al anului urmator.
In prezent, dezvoltatorul are 100.000 m2 in constructie, in cadrul CTPark Bucharest West, si are planuri importante de a continua extinderea acestui parc.
 

In acest scop, CTP a achizitionat teren in zona, astfel incat sa poata ajunge la o suprafata construita de peste 700.000 m2 pana in 2020, cifra care ar face din CTPark Bucharest West, cel mai mare parc industrial din Europa de Est. In colaborare cu autoritatile locale, CTP isi propune sa investeasca masiv in imbunatatirea infrastructurii din vecinatatea parcului de la kilometrul 23, precum si in crearea unor drumuri de acces suplimentare si a mai multor iesiri de pe autostrada, pentru a usura transportul marfurilor pentru chiriasii sai. De asemenea, CTPark Bucharest West este singurul parc industrial din apropierea capitalei, unde chiriasii nu trebuie sa plateasca taxa de proprietate. Investitiile viitoare vizeaza si oferirea unor serii de facilitati pentru clienti, cum ar fi: servicii de catering, restaurante ce vor fi construite in incinta parcului, autobuze ce vor asigura transportul direct intre parc si oras, precum si cladiri de tip hotel, pentru cazarea angajatilor companiilor chiriase.
„CTP are tinte majore, atat pentru Bucuresti, cat si pentru restul tarii. Actualmente avem 30 de chiriasi in CTPark Bucharest West si ne dorim sa crestem acest numar. Ne-am luat angajamentul de a oferi servicii premium si de a-i ajuta pe clientii nostri sa isi dezvolte afacerile. Cred cu tarie ca un proprietar pe termen lung, asa cum este CTP, care mareste in mod constant spatiile pe care le detine, care nu face rabat de la calitatea cladirilor pe care le construieste si care isi administreaza proprietatile cu cea mai mare seriozitate, va atrage clienti valorosi, alaturi de care va cladi relatii de durata!”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.
CTP a achizitionat CTPark Bucharest West in 2015, moment in care parcul avea circa 130.000 m2 suprafata construita (Bucharest West I si Bucharest West II). Intre timp au mai fost dezvoltati alti 100.000 m2 pentru clienti ca: DSV, Quehenberger, Geodis, Cargo Partner, Gefco. Odata cu lucrarile actuale de extindere, in viitor, in parc vor lucra circa 3.000 de oameni, iar industriile variate carora le apartin chiriasii CTPark Bucharest West reprezinta un avantaj, prin crearea de legaturi intre sectoare complementare de activitate.
In prezent, CTP detine langa Bucuresti, circa 500.000 m2 suprafata inchiriabila, dispusa in doua parcuri logistice si industriale, ambele cu acces direct de pe autostrada A1: CTPark Bucharest (situat la km 13) si CTPark Bucharest West (localizat la km 23). La nivel national dezvoltatorul administreaza 650.000 m2 suprafata inchiriabila, dispusi in zona Bucurestiului si in apropierea altor noua orase strategice din tara. CTP planuieste sa atinga in Romania o suprafata inchiriabila totala de aproximativ 1 milion m2 pana la finele lui 2018.
CTP, in calitate de proprietar pe termen lung al cladirilor, a implementat la nivel international in tot portofoliul de masuri destinate eficientizarii energetice si economisirii resurselor. Toate materialele folosite la construirea depozitelor sunt achizitionate de la furnizori certificati ISO. Parcurile dezvoltate de companie au prevazute, in jurul cladirilor, spatii verzi generoase care asigura prezervarea ecosistemelor naturale. Emisiile poluante scazute si folosirea in cantitati extrem de reduse a agentilor frigorifici daunatori, plaseaza depozitele CTP foarte sus intr-un top al spatiilor industriale „verzi“.

Articole similare

Ad