Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alstom si Siemens, in discutii pentru o posibila fuziune

Producatorul francez de material rulant Alstom a confirmat, la 22 septembrie, ca se afla in discutii cu grupul industrial german Siemens pentru o posibila fuziune intre Alstom si Divizia de Mobilitate a Siemens.
Alstom informeaza ca nu a fost inca luata o decizie finala in acest sens, discutiile sunt in continuare in derulare fara ca cei doi giganti industriali sa ajunga la un acord comun.
 

Alstom ofera o gama completa de solutii (de la trenuri de mare viteza pana la metrouri, tramvaie si autobuze electrice), solutii pentru pasageri, servicii personalizate (mentenanta, modernizare), infrastructura, semnalizare si solutii de mobilitate digitala. Alstom este unul dintre liderii mondiali in ceea ce priveste sistemele integrate de transport. Compania a inregistrat vanzari de 7,3 miliarde de euro si a inregistrat comenzi de 10,0 miliarde de euro in anul fiscal 2016/17. Cu sediul in Franta, Alstom este prezent in peste 60 de tari si are 32.800 de angajati.
Siemens este unul dintre cei mai mari producatori de tehnologii eficiente din punct de vedere energetic si de economisire a resurselor. Grupul german este unul dintre liderii mondiali in solutiile de infrastructura, precum si in automatizari si solutii software pentru industrie. Concernul face parte dintre cei mai importanti furnizori de produse feroviare, de la trenuri de mare viteza, la metrouri si tramvaie. In anul fiscal 2016 Siemens a obtinut venituri de 79,6 miliarde de euro, veniturile nete fiind de 5,6 miliarde de euro. La sfarsitul lunii septembrie 2016, grupul avea aproximativ 351.000 de angajati in intreaga lume.
Divizia de Mobilitate a Siemens a inregistrat pe primele trei trimestre din 2017 comenzi in valoare de 2,3 miliarde euro, venituri de 2 miliarde de euro, un profit de 178 milioane euro precum si un profit marginal de 8,7%.

Articole similare

Ad