Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DG Regio finanteaza cu aproximativ 200 mil euro reabilitarea caii ferate dintre Coslariu si Simeria

Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a aprobat investitii de aproape 200 milioane de euro in conexiuni feroviare rapide in Romania, potrivit unui comunicat al Reprezentantei in Romania a Comisiei Europene.
Astfel, 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in reabilitarea liniei de cale ferata dintre localitatile Coslariu si Simeria.  Lucrarile de reabilitare vor permite trenurilor sa circule cu viteze cuprinse intre 120 si 160 km/h, acest lucru reducand durata deplasarii intre cele doua localitati cu aproximativ 45 de minute.
 

„Modernizarea acestei linii de cale ferata va stimula competitivitatea economica a regiunilor Centru si Vest din Romania si va contribui la protejarea mediului inconjurator”, a precizat Corina Cretu.
Dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare, 868.000 de persoane vor beneficia de conexiuni mai rapide intre cele doua regiuni mentionate, in special locuitorii din judetele Alba si Hunedoara. Proiectul va permite, de asemenea, cresterea capacitatii liniei in termeni de trafic pentru transportul de marfuri, acest lucru contribuind la cresterea economica pe plan local. Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in anul 2020.

Articole similare

Ad