Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transport exceptional de turbine Siemens realizat de Geodis prin Anzi – si nu numai

Siemens a angajat Geodis sa transporte circa 400 de incarcaturi grele de pe trei continente catre Bolivia, cu tranzit prin canalul Panama si prin muntii Anzi, in conditii meteorologice extreme si la altitudini de pana la 4.680 m. Este vorba de generatoare de energie avand ca destinatie trei centrale termoelectrice din Bolivia, iar traseul a presupus transport pe ocean, manevrare in port, incarcare si descarcare pe/de pe vas, asigurarea documentatiei pentru tranzit si transport rutier, cu obtinerea tuturor autorizatiilor necesare.
 

Primele doua turbine au pornit in aprilie din Suedia, aveau in total 170 t si au fost incarcate pe o nava de mare tonaj in Norrköping, pentru un transport maritim de 14.000 km pana in portul Arica (Chile). Dupa descarcare echipamentele au fost transportate rutier peste 1.800 km spre Bolivia, pe drumuri proaste si in conditii extreme de clima. Alte transporturi se realizeaza pornind din Germania, Cehia, Italia, Indonezia, Brazilia si China.
Pana la finalizarea proiectului, in aprilie 2019, Geodis va folosi in total 94 de echipamente grele de ridicat, de pana la 160 t fiecare, si va transporta 14 turbine industriale pe gaz, 11 turbine pe abur si alte echipamente pentru cele trei centrale care vor creste capacitatea sistemului de producere a energiei din Bolivia cu cel putin 66% sau mai mult de un gigawatt, ceea ce la un moment dat ar putea duce si la exporturi catre tarile vecine.

Articole similare

Ad