Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gefco extinde parteneriatul cu Dacia

GEFCO Romania, compania de logistica industriala specializata in logistica automobilelor, anunta extinderea parteneriatului sau cu Automobile Dacia, dupa 9 ani de colaborare.
Pe langa solutiile de transport feroviar si rutier catre Franta, Spania, Portugalia si Italia, oferite pe parcursul ultimilor noua ani, GEFCO Romania asigura  pentru Dacia, unul dintre principalii sai clienti, transporturile catre zona Benelux si alte piete internationale.
 

Prin aceasta extindere a colaborarii dintre cele doua companii, GEFCO Romania ofera Automobile Dacia servicii de logistica, facilitand livrarea pe cale ferata catre Belgia a vehiculelor produse de  Dacia la Mioveni. GEFCO Romania va oferi, de asemenea, solutii de transport pentru distributia vehiculelor finite la reprezentantele Dacia din zona Benelux, Marea Britanie, tarile nordice si pietele din America de Sud.  „Automobile Dacia este unul dintre cei mai de incredere parteneri GEFCO, alaturi de care am construit o colaborare solida pe termen lung, astfel ca suntem incantati sa anuntam extinderea acesteia. Potrivit planului strategic de dezvoltare al GEFCO Group, prioritatea numarul 1 este aceea de a face parte din strategia de dezvoltare a clientilor nostri. Avem convingerea ca acest parteneriat cu baze solide va sustine pe mai departe dezvoltarea regionala si operationala a Automobile Dacia, consolidand, in acelasi timp, abilitatea noastra de a satisface cerintele clientilor nostri prin oferirea de excelenta operationala si prin gestionarea eficienta a costurilor acestora”, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor si Director General al GEFCO Romania si Bulgaria.
Colaborare inceputa in urma cu aproape un deceniu
Bazele parteneriatului dintre producatorul de la Mioveni si compania de logistica au fost puse in anul 2008, cand GEFCO a devenit primul operator logistic responsabil de transporturile feroviare ale Dacia, odata cu reluarea livrarii de vehicule finite pe calea ferata de catre producatorul auto.
Prima etapa a acestei colaborari a constat in demararea operarii transporturilor feroviare de automobile Dacia catre piete din vestul Europei precum Franta, Spania si Portugalia, utilizand ruta Pitesti-Constanta. In primavara anului 2008, s-a adaugat si Italia destinatiilor anterioare ale vehiculelor finite produse de Dacia.
In anul 2013, a fost facut un nou pas in dezvoltarea parteneriatului dintre cele doua companii, compania operand atat transporturile feroviare ale vehiculelor finite Dacia catre Franta, cat si distributia locala catre reprezentantele Dacia din centrul si nordul Frantei. Mai mult, in anul urmator, au fost preluate complet transporturile Dacia inspre si dinspre Europa Centrala si de Vest.
Resursele alocate acestui parteneriat
Pentru acest contract, compania de logistica a repartizat mai multe echipe de soferi dedicate uzinei Dacia de la Mioveni – echipe responsabile de preluarea autovehiculelor la punctul de plecare al transportului pe cale ferata si incarcarea acestora in vagoanele de tren. In medie, parteneriatului cu Automobile Dacia i-au fost alocate, in medie, peste 150 de vagoane de tren si peste 200 de camioane. Parte a planului de dezvoltare a parteneriatului, ambele companii iau in considerare extinderea cooperarii lor in domeniul transporturilor navale si in extinderea retelei nationale de distributie Dacia in Romania.

Articole similare

Ad