News  | 
13.10.2017 / 
Trafic Media

In cadrul Conferintei Anuale a Transportatorilor Express de Marfuri din Romania, organizate de Kefren si Euromaidec Touring, avocata Emilia Bradea, de la cabinetul de avocatura Negru Radu, a atras atentia asupra faptului ca soferii angajati la o firma de transport pot savarsi numeroase infractiuni in timpul programului de lucru si ca in cazul celor mai multe dintre ele firmele pot fi atrase ca parte responsabila civilmente. De aceea este important ca managerii sa discute cu angajatii despre greselile pe care trebuie sa le evite pentru a nu pune in pericol insasi ramanerea firmei pe piata.
 

De exemplu, daca unul dintre soferi comite un accident in timpul programului, cu masina firmei, el are calitatea de suspect si apoi de inculpat intr-un dosar penal deschis pe numele lui, dar, pentru ca victima este interesata sa-si recupereze prejudiciul cat mai repede, se indreapta impotriva firmei angajatoare, care are mai multe posibilitati financiare decat autorul accidentului. Daca nu este o vatamare corporala grava soferului i se da clasare si victima se indreapta in civil impotriva lui si a firmei angajatoare, si implicit si asupra asiguratorului - de aceea e bine ca acesta din urma sa fie solvabil pentru ca firma angajatoare sa nu fie executata silit pentru fapte de care administratorul ei nu este vinovat, dar pentru care raspunde in baza contractului individual de munca.
Cand soferul aflat in timpul serviciului accidenteaza mortal o persoana si firma este, de asemenea, responsabila civilmente pentru problemele cauzate de acesta si poate ajunge sa fie ruinata daca nu are un asigurator bun, deoarece daunele morale pentru familia victimei pornesc de la 25.000 de euro.

,

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or