News  | 
13.10.2017 / 
Trafic Media

O alta fapta penala pe care o pot comite soferii, asa cum a mai aratat avocata Emlia Bradea in cadrul Conferitnei Anuale a Transportatorilor Express de Marfuri din Romania, este conducerea sub influenta alcoolului, care, in functie de alcoolemie, constituie contraventie sau infractiune.
Desigur ca orice sofer stie ca incalca legea daca face asta, dar ce poate nu stiu ei si este bine ca managerii sa le explice este ca refuzul de a se supune la control este considerat de instante mai grav decat conducerea sub influenta alcoolului, deoarece poate duce la interpretarea ca alcoolemia este foarte mare si ca de aceea se sustrage. Deci soferilor trebuie sa li se recomande sa nu refuze sa sufle in fiola si sa li se ia probe de sange.
 

In plus, in Romania in 99% din cazuri de alcoolemie ridicata practica este aplicarea unei amenzi penale de la 1.000 la 15.000 de lei si anularea permisului. Or, transportatorul poate nu vrea sa dea afara un sofer cata vreme acesta nu are permis, mai ales la criza de personal din zilele noastre, deci va trebui sa-i dea altceva de lucru.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or