Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Iveco Daily Blue Power este International Van of the Year 2018

In alegerea Daily Blue Power drept International Van of the Year 2018, cele mai multe motivatii au mers in directia aprecierii eforturilor Iveco de a produce o noua gama de vehicule comerciale foarte ecologice, disponibila cu motorizari care reduc impactul operatorilor asupra mediului inconjurator. Cei 25 de membri ai juriului, alcatuit din redactori-sefi si jurnalisti experimentati angajati de reviste specializate in vehicule utilitare, au acordat in total 113 puncte pentru Iveco Daily Blue Power, urmat de Ford Transit Custom, care a totalizat 79 de puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Volkswagen cu modelul Caddy TGI cu propulsie pe gaz.
 

Cu Iveco Daily Blue Power, producatorul italian ofera o varietate de solutii de propulsie viabile precum motorul de 2,3 l diesel Euro 6 Real Driving Emissions (RDE), cel de 3 l pe gaz natural cu transmisie automatizata Hi-Matic si o versiune electrica imbunatatita.
„Iveco Daily Blue Power introduce acum, mult inaintea oricarui competitor, noul motor diesel Real Driving Emission, cu trei ani inainte ca legislatia sa ceara obligatoriu indeplinirea normelor RDE pentru vanuri. Chiar daca este mai „curat” decat versiunea Daily de 2,3 l oferita in prezent, noul motor diesel e si cu 7% mai economic, datorita faptului ca motorul este mai usor si functioneaza numai pe SCR, ca si camioanele Iveco”, se mentioneaza in motivatia pentru acordarea celui mai prestigios trofeu din industria utilitarelor usoare.
Au mai concurat in acest am pentru trofeul Vanul Anului si MAN TGE si Renault Kangoo Z.E.33. Prezentari ale patru dintre candidati puteti gasi in paginile care urmeaza, mai ales ca multe dintre modele au fost abia lansate.
Anuntul castigatorului si prezentarea noului design al trofeului au fost facute la Gala Banchet organizata in parteneriat cu Solutrans 2017, la Lyon (Franta), pe 22 noiembrie in fata a 1.500 de reprezentanti ai industriei europene de vehicule utilitare.
Cu aceasta ocazie, presedintele marcii Iveco, Pierre Lahutte, a declarat: „in anul in care Daily aniverseaza 40 de ani de viata, este ales pentru a patra oaraInternational Van of the Year. Pe langa produsul de succes, acest premiu recunoaste eforturile imense facute de Iveco de a contribui decisiv in batalia pentru un aer curat in orasele noastre si pentru reducerile emisiilor de CO2. Daily Blue Power, in cele trei versiuni disponibile, electric, pe gaz natural sau o versiune diesel avansata, este primul si singurul vehicul care poate oferi trei optiuni ce anticipeaza reglementarile tot mai stricte cu impact asupra accesului vehiculelor comerciale catre centrele urbane. Acest lucru securizeaza investitiile clientilor si le ofera avantajul competitiv de care au nevoie pentru a-si dezvolta afacerile durabile.”
Este al patrulea trofeu castigat de Iveco, dupa cel primit inca de la infiintare, in 1992, si apoi din nou in 2000 si 2015.
Pierre Lahutte, presedintele marcii Iveco, a primit trofeul „International Van of the Year 2018” din partea presedintelui juriului IVotY, Jarlath Sweeney, cu ocazia cinei de gala organizate la Lyon, in parteneriat cu Solutrans.

Articole similare

Ad