Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua tari europene declara razboi dumpingului social

Diferentele de cost dintre pietele vest si est-europene de transport au dus la acuzatii numeroase de concurenta neloiala din partea vesticilor. Pentru a pune capat acestei situatii, mai multe state occidentale au intreprins actiuni singulare si, de aceea, ineficiente. La initiativa ministrului de transport din Franta, Alain Vidalies, pe 31 ianuarie, ministrii transporturilor din Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Luxemburg, Norvegia si Suedia s-au intalnit la Paris pentru a semna un acord care sa stabileasca o pozitie comuna in ceea ce priveste politica europeana a cabotajului rutier, timpii de conducere si odihna si lupta impotriva dumpingului social si a competitiei neloiale.
 

Scopul este de a trimite un semnal Comisiei Europene, ce urmeaza sa propuna o revizuire a legislatiei comunitare din sectorul transporturilor, care in acest moment a incetinit pasul catre liberalizarea pietei de transport rutier.
Initiativa „Road Alliance“ promoveaza un plan de asigurare eficienta a drepturilor sociale fundamentale ale soferilor si controale mai eficiente in acest domeniu. Aceasta include, pe de o parte, actiuni care unesc unele reglementari nationale ale fiecarui stat participant la aceasta actiune si, pe de alta parte, actiuni ce vizeaza practici de coordonare si imbunatatire a controlului actiunilor de frauda.

Articole similare

Ad