Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conditii de acces la profesie pentru soferii de utilitare de sub 3,5 t

Vesticii vor sa reglementeze domeniul transporturilor internationale cu vehicule cu masa maxima autorizata egala sau mai mica de 3,5 t, care, sustin asociatiile de transport din vestul Europei, sunt efectuate de companii nelicentiate sau de PFA care fac transport in contul altor companii de expeditii si care nu respecta nicio reglementare aplicabila la transportul profesionist de marfuri. Acest lucur s-a decis cu ocazia intalnirii de la Paris de luna trecut dintre ministrii de transport din noua state europene.
 

Situatia nu numai ca submineaza conditiile de concurenta sanatoasa, dar reprezinta si un risc pentru siguranta rutiera, deoarece nu exista nicio garantie ca operatorii acestor vehicule sunt profesionisti bine instruiti.
Pentru a asigura o concurenta echitabila si in conditii de siguranta si pentru a evita eludarea normelor aplicabile pentru camioane, in documentul semnat de ministrii de transport se precizeaza ca ar trebui adoptate masuri care sa dea vehiculelor utilitare usoare un statut inspirat de legislatia europeana, supunandu-se astfel, conditiilor clasice de acces la profesie, cu adaptarile specifice legate de capacitatile de transport.

Articole similare

Ad