Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ar putea fi simplificata procedura de raportare din Austria

Potrivit unei informari ARTRI, autoritatile austriece iau in considerare unele ajustari ale procedurii de aplicare ale prevederii privind salariul minim. Astfel, este posibil sa se treaca la o notificare similara cu cea din Germania, pentru o perioada de timp si pentru toti angajatii. In plus, notificarea ar putea fi facuta pentru termene de pana la sase luni si va contine datele soferului si numarul de inmariculare al masinii, fara a fi necesare toate datele referitoare la cursele preconizate. Problema existentei documentelor justificative la bordul camionului este inca in stadiu de analiza si discutii.
 

La inceputul anului, dupa ce autoritatile austriece au completat si extins procedura referitoare la detasarea angajatilor, ARTRI a publicat informatiile disponibile, cu unele recomandari care sa ajute transportatorii. Una dintre recomandarile asociatiei a fost ca, pana la clarificarea situatiei, transportatorii sa profite de facilitatea de a face o declaratie pentru 3 luni. Aceasta facilitate este acordata pentru transportatorii care au un contract exclusiv cu un partener stabil austriac.
Ulterior austriecii au creat un site destinat clarificarilor la legislatia privind detasarea si au precizat clar ca declaratiile pentru 3 luni sunt conditionate de existenta partenerului stabil austriac.

Articole similare

Ad