Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ACEA solicita sa se ia masuri impotriva manipularii emisiilor cu produse after-market

Asociatia Europeana a Producatorilor de Autovehicule (ACEA) condamna promovarea, vanzarea si utilizarea oricarui dispozitiv after-market care poate anula sistemele de control ale emisiilor. „Producatorii europeni de camioane au investit masiv in tehnologia de control a emisiilor poluante, pentru a respecta standardul Euro 6, atat de strict. Tehnologia-cheie in reducerea oxizilor de azot este reducerea catalitica selectiva (SCR), in cazul careia controlul dozajului de aditiv AdBlue este foarte important. In lipsa injectiei AdBlue, camionul polueaza mult mai mult in comparatie cu norma Euro la care ar trebui sa se incadreze.
 

Utilizarea emulatoarelor de AdBlue aduc avantaje financiare celor care le folosesc, pentru ca se elimina costul cu aditivul, in conditiile in care se beneficiaza in continuare de tariful mai mic al taxelor de autostrada, acestea din urma fiind calculate in functie de clasa de poluare a vehiculului“, se arata intr-un comunicat ACEA.
Asociatia si-a manifestat ingrijorarea in legatura cu posibila eludare a normelor privind poluarea inca din 2012, atat in fata Comisiei Europene, cat si a statelor membre. In acelasi timp, problema acestor dispozitive after-sales a fost ridicata, in mai multe randuri, si de Danemarca, insa la momentul respectiv pozitia CE a fost ca aceasta problema trebuie rezolvata la nivel national de fiecare stat membru.
ACEA solicita interzicerea promovarii si vanzarii oricaror dispozitive after-sales (hardware si software) care pot anula sistemele de control al emisiilor poluante sau care permit dezinstalarea unor componente importante ale sistemului. In plus, se impune controlul aleatoriu in trafic de catre politie si de catre celorlalte organe autorizate sa opreasca vehicule comerciale, iar transportatorii trebuie sa stie ca in cazul in care sunt prinsi cu nereguli vor primi amenzi usturatoare si/sau vehiculele lor vor fi tratate la fel cum sunt cele care prezinta defectiuni la sistemele de siguranta.

Articole similare

Ad