Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gestamp se extinde pe piata romaneasca

Gestamp, companie spaniola cu activitate internationala, specializata in designul, dezvoltarea si fabricarea de componente pentru industria de automobile, si-a anuntat extinderea pe piata din Romania, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al unei companii romanesti detinatoare a unei fabrici al carei client principal este Grupul Renault-Nissan, prin intermediul filialei sale, Dacia.
Compania este amplasata in zona limitrofa a Pitestiului, avand peste 200 de angajati si o valoare totala de 17 milioane de euro a facturilor emise in 2016. Gestamp a efectuat achizitia prin filiala sa turceasca, Beyçelik Gestamp.
 

Fabrica romaneasca furnizeaza in prezent componente stantate de dimensiuni mici si medii, precum si ansamble. Gestamp are drept scop cresterea cifrei de afaceri a unitatii, prin fabricarea de componente cu valoare adaugata. Aceasta achizitie va permite Gestamp sa fie alaturi de clientii sai globali, Grupul Renault-Nissan si Ford, care isi desfasoara activitatea in Romania de mai multi ani.
Achizitia ajuta la consolidarea relatiilor strategice cu clientii Gestamp la nivel global, Renault si Ford, cu care grupul are in comun numeroase proiecte in diferite regiuni ale globului.
Gestamp este principalul furnizor de componente stantate pentru Grupul Renault si al doilea furnizor al Grupului Renault-Nissan. Noua fabrica permite companiei Gestamp sa-si extinda prezenta in apropierea fabricilor grupului francez. In plus, se va extinde si colaborarea cu Ford.
Gestamp este prezenta in 21 detari. Are 98 de fabrici industriale, cu alte 10 aflate in faza de constructie si 12 centre de cercetare si dezvoltare. In 2015, cifra de afaceri Gestamp s-a ridicat la 7.035 de miliarde de euro.

Articole similare

Ad