Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Incepe sezonul de varf in industria vopselurilor

Industria vopselurilor are o perioada scurta de extrasezon. Aceasta dureaza doar patru luni, din noiembrie pana in februarie. Urmatoarele doua luni reprezinta perioada cand vanzarile incep sa creasca influentate de sarbatorile pascale, in care se fac multe amenajari interioare si exterioare. Iar din mai pana in octombrie este perioada de sezon, in care se fac cele mai multe activitati din domeniul constructiilor si amenajarilor. Policolor lucreaza cu peste 15 firme de transport de toate dimensiunile, iar produsele companiei sunt livrate atat cu vehicule de 1,5 t, cat si cu camioane de 20 t, la temperaturi de 5-25 grade C.
 

Produsele Policolor au parcurs in Romania cateva milioane de kilometri in 2016, fiind livrate la clienti zeci de milioane de kilograme. Timpul de livrare depinde de divizia, canalul si tipul de client deservit.
Policolor lucreaza cu circa 200 de furnizori, atat din Romania, cat si din tari precum Grecia, Bulgaria sau din afara Europei. Preferati sunt insa furnizorii cei mai apropiati de fabricile companiei, asa ca majoritatea materiilor prime sunt aduse din Romania si Bulgaria. Pentru multe din materiile prime folosite de companie se lucreaza cu doi furnizori, unii principali si altii de back-up. Anumite categorii de produse, cum ar fi pigmenti speciali, nu se pot achizitiona decat de la companii acreditate din strainatate.
Policolor ajunge sa foloseasca in sezon chiar si cincisprezece camioane pe zi cu materii prime si ambalaje. In plus, se produc si se incarca cel putin zece camioane pe zi cu produse finite. Din fabrici, produsele merg catre depozitele companiei sau direct la distribuitori si clientii finali.

Mai multe detalii puteti gasi in numarul urmator al revistei Logistica

Articole similare

Ad