Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Transporturilor: Bugetele companiilor feroviare prevad cresteri salariale

Companiile feroviare au parcurs toate etapele necesare demararii negocierilor cu federatiile sindicale reprezentative (semnatare ale contractelor colective de munca) si au respectat termenele legale pentru elaborarea si promovarea bugetelor pentru acest an, arata Ministerul Transporturilor.
“Am avut in vedere marirea anvelopei salariale pentru angajatii feroviari. Se pare ca mesajul aceasta nu a ajuns in teritoriu. Ca lideri de sindicat, spuneti ca nu sustineti acest protest spontan. Cu toate acestea, fac apel si la dumneavoastra, sa va asigurati ca informatia despre cresterea salariala va ajunge la oameni”, a declarat Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.
 

Acesta a participat la negocierile de miercuri dintre administratiile si organizatiile sindicale, iar liderii sindicali au informat conducerea ministerului cu privire la faptul ca oprirea spontana a lucrului a fost organizata in mediul online de catre salariati. „In bugetele CFR S.A. si CFR Calatori sunt prevazute cresteri salariale. Bugetele vor fi aprobate prin Hotarare de Guvern. In prezent, proiectele se afla pe circuitul de avizare“, se mai arata in comunicatul emis de minister. Contractul colectiv de munca al angajatilor CFR SA a expirat miercuri, iar joi expira si Contractul colectiv de munca al angajatilor de la CFR Calatori.

Articole similare

Ad