Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amenzi de pana la 50.000 de euro in Austria

Autoritatile austriece au inceput sa aplice amenzi operatorilor de transport de marfa sau persoane care incarca/descarca de pe teritoriul sau si nu respecta reglementarile in vigoare de la 1 ianuarie 2017.
Reamintim ca aceste firme trebuie sa-si inregistreze soferii la autoritatile austriece inainte sa intre in tara si sa ii remunereze cu salariul minim valabil acolo pentru perioada aferenta sederii. Deci companiile de transport trebuie sa poata fi informate in timp real asupra locatiei fiecarui sofer si asupra timpului petrecut in fiecare tara, informatii ce pot fi furnizate cu precizie de solutiile telematice moderne.
 

„In absenta acestora nici nu-mi pot imagina volumul de lucru si forta de munca necesare pentru a obtine aceste informati, si oricum ele ar fi doar orientative, nu ar putea egala precizia celor furnizate de tahografe“, explica Levente Gall, director general WebEye Romania, furnizor de solutii telematice pentru transportatori.
Una dintre cele mai restrictive prevederi ale noii legi este aceea potrivit careia angajatul companiei de transport trebuie sa completeze un formular electronic si sa il depuna online la Ministerul Finantelor din Austria, inainte de efectuarea operatiunilor pe teritoriul sau. Cine omite sa completeze formularul risca o amenda de 20.000 de euro la prima abatere, fiecare incalcare ulterioara a legii urmand sa fie sanctionata cu 50.000 de euro.
Dat fiind faptul ca Austria este doar una dintre tarile care are astfel de reglementari si cerinte si aplica astfel de amenzi, reprezentantii WebEye remarca faptul ca noile legi din Europa de Vest maresc mult volumul de munca al transportatorilor, ceea ce ii forteaza sa creasca numarul angajatilor sau sa-si optimizeze activitatea prin solutii sau sisteme-suport care sa le accelereze fluxul de lucru. „Astazi, cele mai multe companii folosesc diferite module de organizare a activitatii, dar aplicatiile privind contabilitatea, comunicarea si administrarea afacerii nu sunt foarte raspandite. Prin folosirea acestor metode, companiile pot economisi timp, ceea ce contribuie indirect la cresterea competitivitatii lor. Incurajam transportatorii sa utilizeze astfel de solutii care ii pot asista, de exemplu, sa respecte cele mai noi reglementari salariale impuse de Austria“, arata Levente Gall.

Articole similare

Ad