Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Schmitz primeste inca doua premii pentru sustenabilitate

Schmitz Cargobull a obtinut doua premii pentru sustenabilitate in transportul european, pentru SmartTrailer cu sistem telematic TrailerConnect (la categoria sisteme telematice) si pentru semiremorca Transformer cu Recuperare (la categoria semiremorci/caroserii).
 

Smart Trailer a convins juriul datorita conceptului complex constand din hardware (unitate de control/senzori) si servicii de gazduire, vizualizare prin intermediul unui portal online sau transmisie de date prin intermediul unei interfete. In practica, aceste solutii inteligente de transport isi dovedesc adevarata valoare adaugata in cazul vehiculelor cu agregat frigorific. Hardware-ul si TrailerConnect sunt concepute ca solutii ce pot fi folosite de toti producatorii, deoarece TrailerConnect functioneaza ca un sistem autonom pentru semiremorci si are propria sa sursa de putere. Iar senzorii ofera valori masurate care pot fi controlate prin internet sau de pe o aplicatie a telefonului smart. De fapt, Smart Trailer nu este o aplicatie telematica, ci un concept universal complex, si tocmai asta a atras aprecierea juriului.
In proiectul Transformer, fondat de Comisia Europeana si alcatuit din 13 parteneri din industria vehiculelor comerciale, expertii lucreaza la realizarea unor trailere eficiente energetic care sa scada cu pana la 15% emisiile de CO2. Schmitz a pornit de la o semiremorca standard cu prelata cu propulsie electrica si recuperare, careia i-a fost imbunatatita aerodinamicitatea prin adaugarea, de exemplu, a unui acoperis ajustabil pe inaltime. Nu este vorba de o editie limitata, ci de un vehicul standard care poate trece prin procesul obisnuit de productie si care intruneste toate conditiile pentru a primi aprobare sa circule pe drumuri publice. Si tocmai caracterul practic al Transformer Trailer a fost factorul decisiv in castigarea premiului la categoria semiremorci si caroserii.
Premiile pentru sustenabilitate in transportul european sunt acordate de circa patru ani, iar in 2017 s-au batut pentru trofeele celor 16 categorii 36 de companii, cu 47 de produse si servicii inovatoare.

Articole similare

Ad