Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Agricultura primeste o noua sansa

Guvernul Romaniei a adoptat de curand o Ordonanta de Urgenta referitoare la dezvoltarea si sustinerea fermelor de familie si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, in vederea cresterii competitivitatii sectorului agricol. In acest sens, a constituit la dispozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Fondul pentru acordarea de microcredite in agricultura in valoare de aproximativ 300 de milioane de lei. Aceasta noua miscare legislativa le-ar putea da sperante de crestere a vanzarilor si celor 250 de expozanti de profil din 10 tari, care au participat, la sfarsitul lui aprilie, la Cluj-Napoca, la cea de-a nouasprezecea editie a Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Zootehnie Agraria.
 

La cel mai mare targ agricol din Transilvania au fost prezentate masini si utilaje agricole pentru prelucrarea solului, pentru cultura cerealelor, legumelor si fructelor, echipamente pentru ferme, furaje si nutreturi combinate, precum si animale de rasa vii, expuse de crescatorii din zona. De asemenea, la dispozitia vizitatorilor au fost puse informatii utile furnizate de institutiile publice de resort sau de asociatii si universitati de profil din Cluj si alte judete.

Este nevoie de o politica agricola coerenta
Infiintata in 2006 avand ca parteneri producatori de utilaje din Spania si Franta, Agri Alianta este in prezent importator si distribuitor unic al unor branduri precum Kubota, Ausa sau Steyr. De asemenea, Agri Alianta distribuie echipamente care corespund culturilor de cereale si plantelor prasitoare, legumiculturii, viticulturii, spatiilor verzi, arboriculturii si zootehniei, precum si sectorului forestier sau public, indiferent de suprafata. „Avem in portofoliu si fermieri cu suprafete mari, dar si cu cateva hectare, carora le oferim tractoare de la 12 la 140 CP. In plus, Kubota isi va extinde gama la inceputul anului viitor la puteri si mai mari“, a punctat Francis Desbonnets, director Agri Alianta, completand: „tractoarele nu sunt foarte ieftine, dar sunt foarte bine dotate“.
Agri Alianta are filiale in Afumati, Slobozia, Roman, Draganesti-Vlasca si in curand va deschide una si la Constanta. De asemenea, urmeaza Pitesti, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Oradea si Timisoara. „Strategia companiei este de a crea filiale proprii, cu terenuri si constructii proprii. Astfel, pana la sfarsitul lui 2014 sau jumatatea lui 2015 ne propunem sa avem 12-13 puncte de vanzare“, a mai spus Desbonnets, subliniind ca cel mai greu, in aceste locatii, este gasirea unor angajati de calitate.
Desi anul trecut a fost cam capricios, mai ales din punct de vedere climatic, iar cantitatea recoltata pe hectar a fost mica, pretul de vanzare al cerealelor a fost bun. Ca atare, si Agri Alianta a inregistrat o crestere din punct de vedere al vanzarilor. „Anul trecut, fata de 2011, cresterea a fost de numai 10-11%, in vreme ce in 2011 fata de anul anterior fusese de 35%. …

Articole similare