Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Solutii pentru un nou val al crizei

La sfarsitul anului trecut, Arilog a organizat traditionala conferinta internationala de logistica si supply chain cu tema "Running your Agile Supply Chain". In cadrul panelului realizat cu ajutorul reprezentantilor unora dintre asociatiile europene de logistica au fost prezentate solutii care ar putea sa tempereze efectele crizei ce macina pietele europene de ceva vreme.

Asa cum a tinut sa evidentieze Jos Marinus, presedintele ELA, "nu cred ca perioada de criza s-a terminat, abia incepe si ne asteapta un val mai puternic".

Potrivit acestuia, criza a afectat mai mult tarile vestice decat estul si centrul Europei, deoarece primele au fost obisnuite cu un anumit nivel de activitate si nu au avut experienta necesara pentru a face fata colapsului, in timp ce in Europa Centrala si de Est s-a manifestat mai multa flexibilitate in managementul situatiei negative a pietei. Un bun exemplu in acest sens este Polonia, care, pentru ca s-a bazat pe export, nu a experimentat criza la nivelul celorlalte state europene.
La fel si in cazul depozitelor: cele cu un grad ridicat de automatizare, in general vestice, au fost afectate pentru ca au fost nevoite sa faca fata atat crizei, cat si investitiilor deja realizate. "Costurile nu pot fi adaptate la nivelul de activitate. Chiar daca spatiul nu este ocupat la capacitate, tot trebuie sa duci la bun sfarsit investitiile. Depozitele complet automatizate sunt inflexibile. Intr-un depozit neautomatizat este mult mai usor sa te adaptezi cerintelor pietei, prin schimbarea activitatii, a programului de functionare etc. Nu cred in automatizare, ci in optimizare si intr-un raspuns rapid la cerintele clientilor", a subliniat Marinus.
Pentru ca a scazut puterea de cumparare a populatiei, industriile automotive, alimentara si imobiliara au avut de suferit, insa odata cu revenirea economica oamenii isi vor relua vechile obiceiuri. …..

Articole similare

Ad