Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioane, lansari si dezbateri intense

La inceputul lunii trecute, revista Tranzit a organizat la Bucuresti o noua conferinta cu tema „Piata se redefineste“, la care au participat circa 230 de reprezentanti ai firmelor de transport, distributie si logistica, pe de o parte, dar si producatori, retaileri si furnizori de produse si servicii, pe de alta parte.
 
Tematica conferintei a fost variata, de la spinoasa problema a Legii transporturilor si accesul la profesiile de transportator si expeditor, asigurat de o scrisoare de garantie bancara sau un tip de asigurare, care, momentan, nu este clar definita, pana la problema controlului camioanelor in trafic si efectul registrului electronic de control la care au acces toate autoritatile de control europene.

Un alt subiect l-a reprezentat dezvoltarea grupajelor si infiintarea unei noi firme, Pall-Ex Romania, care aduce in premiera pe piata noastra serviciul de „curierat de paleti“, dezvoltat cu succes in multe tari vest-europene.
Piata muncii incepe sa se dezghete, aspect confirmat de reprezentantii agentiei de recrutare GI Group (Barnett McCall), salariile au crescut cu circa 10%, in timp ce problemele dintre managerii de transport si soferi sunt tot mai multe si insuficient reglementate, responsabilitatea pentru orice fapta a soferilor cazand in sarcina angajatorului.
Evenimentul a inclus si doua seminarii dedicate, unul pietei de frig si dezvoltarii distributiei si logisticii de medicamente, iar celalalt, supply-chain-ului si segmentului depozitarii, in general, precum si distributiei de electrocasnice, un segment care s-a dezvoltat foarte mult, mai ales datorita volumului in crestere de electrocasnice importate.
Lucrarile conferintei au fost „colorate“ de expunerea a opt autovehicule – doua semiremorci deosebite dedicate transportului la temperatura controlata (Krone si Schmitz Cargobull), trei vanuri (Ford Transit, Iveco Daily cu caroserie specializata de inghetata si un furgon Renault Master) si patru autotractoare: un Iveco EcoStralis, un Premium Optifuel si doua Scanii Seria R.
Unul dintre autotractoarele Scania expuse in parcarea World Trade Plaza a fost chiar castigatorul concursului de frumusete organizat de Scania in 2010, detinut de OST Transport, din Arad.
Producatorul suedez s-a folosit de conferinta Tranzit pentru a lansa inscrierile la urmatoarea editie a concursului de frumusete pentru camioane Scania, a carui finala va avea loc la Turda, pe 1 octombrie 2011.
Despre toate aspectele discutate la aceasta conferinta veti putea citi pe larg in paginile ce urmeaza, nu inainte de mentionarea tuturor partenerilor care ne-au sprijinit in organizarea acestui eveniment. Le multumim tuturor.     

Articole similare