TRANZIT  | 
01.07.2011 / 

Jon Holden, fost presedinte IOSH (Institution of Occupational Safety and Health - Marea Britanie), a declarat ca sprijina din 2010 asociatia romana in demersul de a reduce numarul accidentelor de munca si consecintele lor si de a creste gradul de securitate si sanatate in munca, mai ales pentru cei care folosesc autovehiculele in timpul serviciului.
In contextul in care numerosi vorbitori au amintit ca peste 80% din accidentele rutiere au drept cauza eroarea umana, Jon Holden a subliniat faptul ca nu trebuie neglijata presiunea pe care angajatorul o exercita uneori asupra angajatului aflat la volan. Iar in transporturi asta se stie foarte bine.

In Marea Britanie, o treime din accidentele rutiere implica persoane aflate in timpul programului, 14/saptamana fiind ranite grav in 2009. Statistica mai indica faptul ca acolo au loc anual circa 710.000 de accidente rutiere non-fatale produse in timpul serviciului, din care o treime se soldeaza cu absenta victimei de la munca mai mult de trei zile, ceea ce cauzeaza pierderi materiale semnificative, asa cum au demonstrat si alti participanti la conferinta.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or