TRANZIT  | 
02.10.2012 / 

De asemenea, Antos poate fi comandat cu Active Brake Assist (ABA) de generatia a treia, care, spre deosebire de primele sisteme, poate actiona franarea de urgenta si oprirea in siguranta a vehiculului nu numai in cazul unui obstacol aflat in miscare, ci si a unuia stationat.

Pentru a demonstra modul de functionare a ABA 3, reprezentantii Mercedes-Benz au organizat un test pe circuitul special amenajat din Stuttgart (Üntertürkheim), in care un camion Actros care se deplasa cu o viteza constanta de 80 km/h, setata cu Cruise-Controlul, a detectat un obstacol - un autoturism stationat - ABA efectuand o franare de urgenta. Sistemul a fost setat cu o distanta de „siguranta” de 10 m, astfel ca nimeni nu a avut nicio emotie: nici soferul sau pasagerul din camion si nici posesorul masinii stationate. Distanta de franare la viteza de 80 km/h a fost de 35 m.
ABA 3 poate dezactiva total ...

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or