CAMIOANE  | 
01.08.2011 / 

Asa cum au precizat reprezentantii MB cu ocazia evenimentului de lansare, modelul actual Actros se va mai fabrica doar pana in 2014 pentru Europa, deoarece nu se preteaza la Euro 6, dar nu va iesi nici atunci din productie, deoarece se mai poate vinde ani buni in state din Orientul Mijlociu sau Africa, in care calitatea carburantului nu e prea ridicata, deci nu se poate vorbi prea curand de trecerea la norme mai severe de poluare.

Oricum, ambele variante se produc pe aceeasi linie, iar Mercedes nu va neglija versiunea actuala, ci o va promova in continuare, considerand-o foarte economica.
Reprezentantii companiei estimeaza ca in 2011 se vor fabrica doar cateva mii de unitati din noul Actros, iar anul viitor mult mai multe, cu mentiunea ca transportatorii vor prefera versiunea Euro 5 cata vreme pentru Euro 6 nu s-au anuntat inca facilitati fiscale, iar Euro 6 vor achizitiona doar cei care au printre clienti firme atente cu mediul si preocupate sa foloseasca cele mai „curate“ vehicule.
Diferenta de pret dintre motorizarile Euro 5 si Euro 6 ale noului Actros este de circa 10%, iar cea dintre vechiul model Euro 5 si noul model Euro 5, in configuratii similare, este de 4-6% si se amortizeaza in 1,5-2 ani, declara reprezentantii MB, datorita scaderii consumului de carburant si a costurilor de intretinere.
Deoarece Actros este propus cu doua adancimi ale cabinei, ofertarea Axor nu se mai justifica din 2014 in tarile care vor trece la Euro 6. Acesta este si motivul pentru care uzinele din Aksaray (Turcia) au inceput, de anul trecut, sa produca si Actros. Axor se va produce insa in continuare in Turcia pentru Orientul Mijlociu si Africa, iar cand Turcia va trece la Euro 6, acolo se va fabrica si noul Actros.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or