Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Raiffeisen Leasing a finantat active de 53 de milioane de euro in 2010

Raiffeisen Leasing a finantat bunuri in valoare totala de 53 de milioane de euro anul trecut, inregistrand o crestere cu 500% comparativ cu 2009, clasandu-se astfel pe locul 4 in topul companiilor de leasing, cu o cota de piata de 4,7%. Din cele 1,9 milioane de euro reprezentand profitul net pe grup, aproape 900.000 de euro au fost realizati de Raiffeisen Leasing, restul reprezentand contributia celorlalte doua companii, Raiffeisen Broker Asigurare-Reasigurare si Raiffeisen Leasing Moldova.

Distributia pe tipuri de active finantate a fost echilibrata, echipamentele reprezentand 41% din total, vehiculele comerciale si autovehiculele insumand 47%, iar leasingul imobiliar, 12% din portofoliu.
Activitatea de recuperare si revanzare a activelor a inregistrat o scadere anul trecut, iar Raiffeisen Leasing a continuat strategia de curatare si stabilizare a portofoliului, cu focus pe reducerea stocului de bunuri reposedate, care la sfarsitul anului se situa la 95 de active.
Si pentru acest an compania are ca prioritate continuarea strategiei de reposesii si remarketing, imbunatatirea activitatii de colectare, dar si cresterea volumelor nou finantate.
Clientii noi vor proveni in principal din segmentele de echipamente medicale, infrastructura si agricultura.

Articole similare

Ad