Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VDL Bus&Coach a lansat noul autobuz hibrid Citea

VDL Bus&Coach a lansat noua generatie a autobuzului Citea SLF 120/hibrid, cu tehnologie hibrida seriala dieselelectrica.
Motorul diesel antreneaza un generator care produce putere electrica. Aceasta este inmagazinata in baterii (supercapacitori), impreuna cu energia recuperata la franare, fiind folosita apoi la deplasarea vehiculului. Pe perioada stationarii la semafor sau ori de cate ori autobuzul sta pe loc, motorul diesel poate fi oprit. In acelasi timp, si la plecare se poate folosi doar energia electrica, pana la epuizarea acesteia, emisiile poluate si de dioxid de carbon fiind zero.

Citea SLF 120/hibrid este disponibil in trei versiuni: standard, hibrid standard cu zero emisii si hibrid avansat cu zero emisii. Pentru aceasta din urma este posibila pre-stabilirea unei anumite portiuni de traseu cu zero emisii.
VDL Bus&Coach a primit recent o comanda din partea companiei suedeze de transport persoane Nobina, pentru 25 de autobuze supra-etajate Synergy. Vehiculele, care vor functiona exclusiv pe biodiesel, sunt configurate pentru transportul a 84 de pasageri si echipate cu rampa pentru carucior cu rotile. Mai au in plus etilotest pentru sofer, sistem de supraveghere video, monitoare pentru indicarea traseului si sistem de ticketing. Cele 25 de Synergy vor fi operate pe linia intercity Norrtälje-Stockholm, care se intinde pe 75 de km si are in total sapte statii.
Nobina Group opereaza in toate tarile nordice, detine o flota de 3.500 de vehicule si transporta circa 200 de milioane de calatori in fiecare an.

Articole similare

Ad