Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Incep pregatirile pentru etichetare si cele de iarna

Cu ocazia conferintei Tranzit de la Cluj-Napoca, de pe 19 octombrie, reprezentantul Bridgestone a anuntat ca, pana pe 19 noiembrie, vehiculele care trec prin reteaua Truck Point vor beneficia de o inspectie gratuita a anvelopelor si de refacerea presiunii, iar soferii vor primi cadouri si informatii despre anvelope si despre modul cum trebuie intretinute. Astfel se realizeaza o pregatire pentru iarna, dar si o informare privind etichetarea anvelopelor, obligatorie de la 1 noiembrie pentru cele produse dupa 1 iulie 2012.


Data fabricatiei poate fi citita in seria DOT inscrisa pe flancul anvelopei, ultimele patru caractere reprezentand saptamana si anul. Astfel, anvelopele fabricate dupa saptamana 27 a acestui an trebuie sa fie insotite de eticheta. In acelasi timp, distribuitorii pot continua vanzarea fara informatii privind etichetarea pana in aprilie 2017, daca acestea sunt produse inainte de iulie 2012.
„Salutam introducerea etichetei pentru anvelope, dar trebuie sa se stie ca sunt mai multe aspecte neincluse in eticheta si la fel de importante: costul, tractiunea, rezistenta la agresiuni externe, rulajul, performantele in conditii de iarna etc.“, a aratat Cosmin Lixandru, business development manager Bridgestone Romania, care a adaugat ca „aproximativ 50% din rezistenta la rulare este cauzata de banda de rulare care, cu cat este mai uzata, cu atat are o rezistenta la rulare mai mica. Astfel, daca vorbim strict din punctul de vedere al consumului de carburant, o anvelopa mai uzata are o eficienta mai buna decat una noua. Pierderile de energie din banda de rulate nu mai sunt asa semnificative. O uzura mai lenta a unei anvelope determina un rulaj mai extins in kilometri in conditii de scadere a rezistentei la rulare, deci o scadere a consumului de combustibil. In concluzie, o anvelopa avand o clasa energetica mai joasa, dar un randament kilometric mai bun, pe toata durata de viata ofera o reducere mai mare a costului total pe kilometru.“

Articole similare

Ad