Revista  | 
01.06.2012 / 
Petronela Badescu

In lucru de mai bine de cinci ani si aflata la concurenta cu Autostrada Transilvania din punct de vedere al numarului de amanari, renegocieri si amenintari din partea autoritatilor la adresa constructorilor, autostrada Bucuresti-Ploiesti nu a fost deschisa circulatiei nici la ultimul termen anuntat de MTI, 15 mai.

 

Noii guvernanti nu au mai avansat o data la care autostrada ar urma sa fie finalizata, ceea ce macar este mai onest pentru ca in materie de infrastructura ne-am convins de mult ca nu trebuie sa credem decat ce vedem cu ochii si, chiar daca vedem, e mai sigur sa verificam din nou peste cateva saptamani de la inaugurare, sa nu se fi surpat intre timp - dar nici nu au renuntat la un obicei profund romanesc, acela ca, atunci cand ceva nu merge, sa se infiinteze o comisie care sa analizeze de ce nu merge.
In acest caz, comisia a constatat ca exista portiuni de-a lungul celor 62 km unde lucrarile nici macar nu au inceput, iar pe altele regimul juridic al terenurilor nu a fost clarificat. Auditul urma sa fie gata la final de mai si abia atunci ar fi fost avansata o data certa a inaugurarii si s-ar fi anuntat cine este responsabil pentru intarzierile repetate si ce penalitati i se vor aplica.
O veste buna ar putea fi insa aceea ca Ministerul Economiei a initiat si promovat un memorandum pentru aprobarea negocierii si semnarii unui acord cu guvernul Chinei pentru consolidarea cooperarii in domeniul infrastructurii intre cele doua tari.
Chinezii, se stie, au starnit deja admiratia intregii lumi pentru ritmul alert in care au construit in ultimii ani, ceea ce e cu atat mai important pentru noi cu cat nu numai ca nu prea avem viteza, dar, asa cum arata o statistica INS, cam jumatate din infrastructura noastra rutiera are durata de serviciu depasita.

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or