Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Conferinta Tranzit de la Timisoara, 29-30 septembrie: Transportatorii romani se pregatesc sa raspunda trendului transportului verde

„Ai solutii de transport combinat sau solutii de transport nepoluant?” Aceasta este prima intrebare pe care multi producatori din Romania le-o adreseaza transportatorilor inainte de a le da caietul de sarcini pentru urmatoarea licitatie. Urmarea? Multi operatori se intereseaza cum sa porneasca noi trenuri cu origine/destinatie Romania sau cumpara vehicule electrice sau pe gaz pentru a se inscrie „trendului” cerut de clientii interesati dintr-o data sa fie „verzi”.
 

Dupa ce autoritatile romane au inceput controalele in forta privind indeplinirea tintelor de reciclare a ambalajelor puse mai ales de producatori in piata, tot mai multi producatori au devenit constienti de importanta impactului productiei, transportului si depozitarii asupra mediului inconjurator.
Uniunea Europeana isi propune sa investeasca enorm in urmatorii 5-10 ani pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon pe durata transportului, iar legislatia merge in directia interzicerii accesulului vehiculelor poluante in unele orase si acordarea de facilitati fiscale importante pentru cei care doresc sa investeasca in transport combinat, pe de o parte, iar pe de alta parte in autovehicule pe gaz, electrice sau hibride sau in infrastructura necesara acestora. Romania este una dintre pietele care urmeaza acest trend, atat cu aportul unor firme multinationale care conecteaza Romania la retelele lor paneuropene de transport, cat si al firmelor cu capital romanesc.
Antreprenori din transport au facut deja pasi importanti in directia organizarii de linii de transport combinat si investitii se fac in continuare.
De asemenea, transportatorii clasici, care folosesc camioane, testeaza deja camioane pe gaz, un operator de transport care a infiintat o asociatie care promoveaza gazul natural in Romania obtinand deja o finantare europeana pentru dezvoltarea primei retele de statii de alimentare cu gaz in Romania.
Cativa din acesti pionieri in transporturile „verzi” in Romania – H.Essers, Dumagas Transport, Logistics Ro TIR – si reprezentanti ai autoritatilor isi vor expune experientele si planurile in domeniu in cadrul conferintei Tranzit de la Timisoara de pe 29 si 30 septembrie.

Pentru programul integral al conferintei si inscrieri, sunati la 021 777 06 98/99 sau trimiteti e-mail la office@traficmedia.ro.

Articole similare

Ad