Iasi, 11-12 Iunie 2015

Transportatorii romani din zona Moldovei au participat in numar mare la evenimentul organizat de revista Tranzit la Iasi, pe 11 si 12 iunie. A fost prima expo-conferinta Tranzit ce a avut loc in capitala Moldovei, in Piata Unirii, dupa ce in ultimii doi ani am organizat expo-conferinte la Bacau si Piatra-Neamt.
Circa 300 de persoane active in sectorul transporturilor au luat parte la eveniment. Chiar daca aceasta a fost a treia conferinta organizata anul acesta, au fost prezentate noutati pe subiecte deja abordate in martie si aprilie, la conferintele din Timisoara si Bucuresti, cu privire la problema diurnei din Romania sau initiativele legislative din Franta si Germania, discutiile fiind la fel de interesante si intense.
 

Un alt subiect abordat a fost relatia intre Romania si Republica Moldova, probleme legate de schimbul de marfuri, activitatea din vami sau disponibilitatea autorizatiilor. S-a observat ca daca inainte de 2007 erau companii romanesti care isi deschideau puncte de lucru in Republica Moldova pentru a obtine mai usor autorizatii CEMT, acum situatia s-a inversat si tot mai multe companii de peste Prut isi muta sediul si flota in tara noastra pentru a beneficia de deschidere catre Vest.
Primul eveniment pe care l-am organizat la Iasi a fost un succes si probabil vom reveni aici deoarece Iasiul este o zona dinamica din punct de vedere logistic, cu un mare potential de crestere.

Mai multe detalii privind discutiile din cadrul conferintei veti putea citi in editia de iulie a revistei Tranzit.

 

parteneri - Romania, o punte intre vest si est

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or