Cluj-Napoca, 24-25 Septembrie 2015

Conferinta anuala Tranzit dedicata industriei de transport persoane a avut loc la hotelul Grand Italia din Cluj, pe 24 si 25 septembrie 2015. Locatia exclusivista a oferit conditii excelente atat pentru dezbateri, cat si pentru organizarea unei miniexpozitii de microbuze, autobuze si autocare, vehiculele bucurandu-se de mare interes pe perioada pauzelor din cele doua zile de conferinta. Peste 200 de persoane au participat la editia din acest an, reprezentand operatori de transport public si privat din toata tara si responsabili ai directiilor de transport din cadrul mai multor consilii judetene.
 

Subiectele au fost foarte interesante, iar discutiile s-au lungit in prima zi pana seara tarziu. Cele mai controversate subiecte au fost modificarea legii 92 si implementarea prevederilor regulamentului 1370, care trebuie abordat cu multa rigurozitate, pentru a nu destabiliza piata interna de transport prin servicii regulate, combaterea pirateria, dar si evolutia pietei de asigurari. Nu au lipsit nici discutiile despre optimizarea activitatii, cum ar fi utilizarea vehiculelor cu sisteme de propulsie pe gaz natural comprimat sau solutii duale motorina-gaz, reducerea costurilor de intretinere ale vehiculelor sau beneficiile sistemului automat de masurare a presiunii din pneuri.
In cea de-a doua zi de conferinta au fost organizate seminarii in paralel pe transport urban si metropolitan, respectiv pe transport international. In cadrul primului a fost abordata chestiunea accesarii fondurilor europene pentru investitii in autovehicule si infrastructura de transport public urban, precum si implicatiile constituirii zonelor metropolitane in dinamica pietei interne de transport (inclusiv in zona metropolitana Bucuresti). La seminarul de transport international s-a discutat despre imbunatatirea costului pe km, introducerea salariului minim in Germania, pericolele la care se expun cei care manipuleaza tahograful, dar si importanta unei formari profesionale temeinice.
Galeria foto si prezentarile sustinute in cadrul evenimentului pot fi vizionate pe site-ul www.traficmedia.ro.

Multimim tuturor vorbitorilor pentru contributia lor si partenerilor evenimentului si va asteptam la urmatoarea editie!

Parteneri:

parteneri conferinta Tranzit, Dezvoltare, diversificare, eficientizare

Comentarii (0)
Au mai ramas 1000 caractere

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!
Cancel or