Logistica

01.02.2018 / Marilena Matei

Luna trecuta Still a lansat la Hamburg noua serie de volum RX 20, cu o cabina mai compacta, un interior reproiectat, axe noi menite sa creasca manevrabilitatea in spatii inguste si baterii Li-Ion noi si performante, pentru aplicatiile in care este nevoie de functionarea indelungata a electrostivuitoarelor, in mai multe schimburi. Un aspect nou dezvoltat odata cu seria RX 20 il reprezinta sistemele de asistenta pentru operator, care ajuta la manevrarea eficienta si in siguranta a echipamentelor. Multe dintre inovatiile introduse la RX 20, printre care si sistemul de afisaj EASYControl, vor fi extinse si la alte serii care urmeaza sa fie lansate in perioada urmatoare.
 

01.02.2018 / Mariana Bleort

Pe piata din Romania si nu numai au aparut in ultimii ani numeroase companii care fac transport expres, incurajate de conditiile de functionare mult mai lejere decat in cazul celor cu vehicule mai mari de 3,5 t, lucru ce a determinat o scadere a preturilor de transport, asa ca se gasesc destul de multi dispusi sa mearga chiar si cu 1,2 lei/km, mai ieftin, de exemplu, decat serviciul de taxi care in Capitala este de circa 2 lei/km. La extern se gasesc transportatori si cu 0,3 euro/km, raportat la peste 1 euro/km, pretul la taxi din tarile vest-europene.
 

01.02.2018 / Mariana Bleort

Dupa preluarea celei mai mari parti a logisticii Carrefour in Romania, ID Logistics a implementat cateva solutii moderne care sa ajute la o mai buna activitate in depozit. Una dintre solutii ajuta la stivuirea paletilor goi prin urcarea si coborarea lor in mod automat, pentru a putea fi preluati mult mai usor de catre oameni. O a doua solutie ajuta la identificarea cu usurinta a activitatii care are loc la rampe, iar a treia se refera la transportul paletilor in interiorul depozitului. Cea mai importanta schimbare care a avut loc in depozit a fost motivarea oamenilor prin premierea acestora in functie de performante.
 

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

Linde Material Handling a lansat un nou sistem de pozitionare a furcilor - View - care permite o vizibilitate excelenta pentru operator in timp ce lucreaza la raft, prevenind efectiv deteriorarea marfurilor, dar si a spatiului de depozitare sau a echipamentului.
View este disponibil pentru toate stivuitoarele electrice si a celor cu motoare cu ardere interna, din gamele cuprinse intre 1,2 si 5 t.
 

01.02.2018 / Beatrice Zavoeanu

BYD, Jungheinrich, Liebherr, J. D. Neuhaus, Still, Gebr.Schulte, Wegard si Witron sunt candidatii la premiile International Forklift Truck of the Year 2018. Juriul de specialitate a desemnat 13 echipamente si solutii intralogistice care vor fi testate in februarie, la Hanovra, Germania. Ceremonia de premiere va avea loc in seara de deschidere a targului de intralogistica CeMAT, ce se va desfasura intre 23 si 27 aprilie la Hanovra.
 

01.02.2018 / Mariana Bleort

Arcese Transport si-a inceput activitatea in Romania in urma cu sapte ani pe piata de transport, iar de anul trecut a inceput sa se orienteze catre logistica. Astfel, aceasta a ajuns la un spatiu de depozitare de 5.000 m2 la Cluj si de 8.000 m2 la Bucuresti. Planurile companiei includ o dezvoltare a retelei de distributie din tara, dar si a transportului intermodal.
Prezenta in tara noastra din 2011, compania cu capital italian Arcese si-a inceput activitatea aici initial pe piata de transport si ulterior a dezvoltat-o si pe partea de logistica. Compania dispunea de un spatiu logistic de 2.000 m2 la Cluj, pe care anul trecut a decis sa il extinda la circa 5.000 m2 intr-o noua locatie. „Am decis sa extindem acum spatiul de depozitare de la Cluj deoarece, pe de o parte, spatiul exisent a devenit neincapator, iar pe de alta parte, pana in 2016 la Cluj nu existau spatii de depozitare clasa A”, a declarat Flaviu Maxim, director de logistica in cadrul Arcese Transport.
 

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

Toyota Industries Corporation (TICO) ramane cel mai mare furnizor de echipamente de manipulat din lume, cu o cifra de afaceri totala de 8,563 de miliarde de dolari americani. Potrivit unei statistici realizate de Modern Materials Handling, avand la baza cifrele financiare realizate in anul fiscal 2016, performantele TICO au fost impulsionate de achizitiile companiilor Bastian Solutions si Vanderlande Industries.
KION ramane pe locul doi mondial, cu vanzari de 5,879 de miliarde de dolari.
 

01.02.2018 / Cristiana Sandulescu

Toyota Material Handling (TMH) a propune o gama noua, extinsa, de echipamente cu ghidaj automat pentru piata europeana. Utilajele sunt destinate operatiunilor cu caracter repetitiv de manipulat marfa paletizata.
Gama Autopilot include transpaleta LAE250, stacker-ul SAE160, reach-truck-ul RAE160-250, stivuitorul cu contragreutate OAE120CB si tractorul pentru sarcini grele TAE500. Echipamentele sunt compatibile cu doua tehnologii de navigatie de mare acuratete: pe baza de reflectori, navigatie obisnuita sau o combinatie intre cele doua sisteme - navigatie duala.
 Page 1 of 152